Η Microsoft έχει δείξει πραγματικό ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια με την πλατφόρμα του Android, κυκλοφορώντας ακόμα και σε επίπεδο hardware το πρώτο της android smartphone, το Surface Duo.

Επιπλέον γνωρίζουμε ότι πολιτική της εταιρείας είναι να φέρνει όλες τις υπηρεσίες και τις εφαρμογές στην πλατφόρμα της Google όπως συμβαίνει με τα Office, OneDrive, Microsoft Launcher και SwiftKey. Πρόσφατα ανακοίνωσε την υποστήριξη android εφαρμογών στα Windows 11 όμως όπως φαίνεται, έχει πολύ μεγαλύτερα σχέδια για την καλύτερη συνεργασία του Android με τα Windows, φέρνοντας κάτω από ένα τμήμα όλες τις σχετικές προσπάθειες.

Ένα εσωτερικό σημείωμα από τον Chief Product Officer της Microsoft, Panos Panay, ανακοίνωσε την εσωτερική αναδιοργάνωση στους υπαλλήλους σύμφωνα με την ιστοσελίδα Windows Central. Η νέα ενοποιημένη ομάδα θα ονομάζεται Android Microsoft Platform and Experiences (ή AMPX για συντομία) και θα περιλαμβάνει την ομάδα Android OS της εταιρείας (η οποία χειρίζεται ενημερώσεις λογισμικού και για τις δύο συσκευές Surface Duo) καθώς και αρκετές από τις ομάδες ανάπτυξης εφαρμογών Android.

Επικεφαλής του τμήματος φέρεται να είναι ο Ali Akgun, ο οποίος ήταν προηγουμένως CVP του τμήματος Surface, ενώ άλλα βασικά στελέχη θα αναλάβουν επίσης κεντρικούς ρόλους ως αποτέλεσμα αυτής της αναδιοργάνωσης. Παρά το γεγονός ότι η κίνηση αυτή προυποθέτει τις αλλαγές πολλών θέσεων, η πηγή του άρθρου αναφέρει ότι η Microsoft δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις.

Μέχρι τώρα, εφαρμογές όπως το SwiftKey και το Microsoft Launcher αναπτύχθηκαν και ενημερωνόντουσαν από το τμήμα Microsoft Mobile Experiences (ή MMX), αλλά αυτή η αναδιοργάνωση θα μεταφέρει αυτές τις ομάδες κάτω από μία, αφιερωμένη αποκλειστικά στο Android. Η εταιρεία επιβεβαίωσε στο Windows Central τα νέα της πλάνα για το Android με την παρακάτω δήλωση:

Όπως όλες οι εταιρείες, αξιολογούμε τις δυνατότητές μας σε τακτική βάση. Πρόσφατα προχωρήσαμε σε μια οργανωτική αλλαγή για να επιταχύνουμε κάποιες εργασίες έτσι ώστε να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τους πελάτες και τους συνεργάτες μας.

samsung-galaxy-note-20-your-phon.jpeg.417d4a5284978a8fa415a5a57ed64d46.jpeg

Τι θα πρέπει να περιμένουν οι καταναλωτές από τη συγκεκριμένη κίνηση;  Ένα από τα πιθανά σενάρια είναι η καλύτερη υποστήριξη για τα τρέχοντα προϊόντα και υπηρεσίες Android της Microsoft, με πιθανό ενδεχόμενο η εταιρεία να κάνει πιο έντονες τις προσπάθειες ενσωμάτωσης Android λειτουργιών στα Windows. Τρανό παράδειγμα είναι η εφαρμογή Phone Link, η νέα ονομασία της εφαρμογής Your Phone που αναλαμβάνει την καλύτερη συνεργασία ενός android smartphone μέσα από ένα Windows υπολογιστή, με εμφάνιση ειδοποιήσεων, εκτέλεση εφαρμογών, ανάγνωση μηνυμάτων, ακόμα και πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων. 

  • Like 4