Η Microsoft και η NVIDIA ανακοίνωσαν ότι συμφώνησαν σε μια δεκαετή συνεργασία για να φέρουν παιχνίδια Xbox PC στην υπηρεσία cloud gaming GeForce NOW της δεύτερης, , η οποία έχει περισσότερα από 25 εκατομμύρια μέλη σε περισσότερες από 100 χώρες.

Η συμφωνία θα επιτρέπει στους gamersφ να κάνουν stream τίτλους Xbox PC από το GeForce NOW σε υπολογιστές, macOS, Chromebooks, smartphones, τηλεοράσεις και όπου αλλού υπάρχει σχετικό client της υπηρεσίας. Θα επιτρέψει επίσης το streaming PC τίτλων της Activision Blizzard, όπως το Call of Duty, στο GeForce NOW όταν (και αν) ολοκληρωθεί η εξαγορά της Activision από τη Microsoft.

«Το Xbox παραμένει προσηλωμένο στο να δίνει στους ανθρώπους περισσότερες επιλογές και να βρίσκει τρόπους να διευρύνει τον τρόπο με τον οποίο παίζουν οι άνθρωποι», δήλωσε ο Phil Spencer, CEO της Microsoft Gaming. «Η συνεργασία αυτή θα βοηθήσει στην αύξηση του καταλόγου τίτλων της NVIDIA για να συμπεριλάβει παιχνίδια όπως το Call of Duty, ενώ θα δώσει στους προγραμματιστές περισσότερους τρόπους για να προσφέρουν παιχνίδια μέσω της streaming τεχνολογίας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα προσφέρουμε στους gamers περισσότερους τρόπους να παίζουν τα παιχνίδια που αγαπούν». 

«Ο συνδυασμός του απίστευτα πλούσιου καταλόγου των first party παιχνιδιών του Xbox με τις δυνατότητες streaming υψηλής απόδοσης του GeForce NOW θα προωθήσει το cloud gaming σε μια mainstream προσφορά που απευθύνεται σε gamers όλων των επιπέδων ενδιαφέροντος και εμπειρίας», δήλωσε ο Jeff Fisher, ανώτερος αντιπρόεδρος του τμήματος GeForce της NVIDIA. «Μέσω αυτής της συνεργασίας, οι περισσότεροι από τους δημοφιλέστερους τίτλους στον κόσμο θα είναι πλέον διαθέσιμοι από το cloud με ένα μόνο κλικ, με δυνατότητα αναπαραγωγής από εκατομμύρια πρόσθετους gamers».

Η συνεργασία προσφέρει αυξημένες επιλογές στους gamers και στην ουσία καθησυχάζει τις ανησυχίες της NVIDIA σχετικά με την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft. Ως εκ τούτου, η NVIDIA προσφέρει την πλήρη υποστήριξή της για τη ρυθμιστική έγκριση της εξαγοράς αναφέρεται χαρακτηριστικά στην κοινή ανακοίνωση των δύο εταιρειών.

Η Microsoft και η NVIDIA θα ξεκινήσουν άμεσα τις εργασίες για την ενσωμάτωση των παιχνιδιών Xbox και PC στο GeForce NOW, έτσι ώστε τα μέλη του GeForce NOW να μπορούν να κάνουν streaming παιχνίδια PC που αγοράζουν στο Windows Store, συμπεριλαμβανομένων των τίτλων τρίτων συνεργατών όπου ο εκδότης έχει παραχωρήσει δικαιώματα streaming στην NVIDIA. Τα παιχνίδια Xbox PC που διατίθενται επί του παρόντος σε καταστήματα τρίτων, όπως το Steam ή το Epic Games Store, θα μπορούν επίσης να γίνονται streaming μέσω του GeForce NOW.

Η συμφωνία ανακοινώθηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου της Microsoft στις Βρυξέλλες, με την εταιρεία να γνωστοποιεί ότι οριστικοποίησε μια 10ετή συμφωνία και με τη Nintendo η οποία θα φέρει το Call of Duty στην κεντρική πλατφόρμα της Ιαπωνικής εταιρείας.

  • Like 7
  • Confused 1