Πλέον το Discord σχεδιάζει την είσοδό του στο χρηματιστήριο 

H Μicrosoft και το Discord τερμάτισαν τις επαφές τους, καθώς η Discord απέρριψε πρόταση ύψους 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της από τη Microsoft, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Πλέον, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Bloomberg, το Discord εστιάζει τις προσπάθειές του στην εισαγωγή της εταιρίας στο χρηματιστήριο, μακροπρόθεσμα. Οι πληροφορίες αυτές δόθηκαν υπό καθεστώς ανωνυμίας, καθώς οι σχετικές διαβουλεύσεις δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ακόμη.

Ενδιαφέρον για την εξαγορά του Discord είχε εκδηλώσει και το Twitter, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές. Κατά τις τελευταίες εβδομάδες, και άλλες εταιρίες εξέτασαν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε εξαγορά ή επένδυση στο Discord, με την αποτίμηση της εταιρίας να αγγίζει τα 15 έως και 18 δισεκατομμύρια δολάρια.

Εκπρόσωποι των τριών εταιριών αρνήθηκαν να προβούν σε κάποιο σχόλιο.

Το Discord, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, παρέχει δωρεάν τη δυνατότητα στους χρήστες του να επικοινωνούν μέσω βίντεο, ηχητικά ή και γραπτά. Στη διάρκεια της πανδημίας καταγράφηκε σταθερή αύξηση των χρηστών, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν την εφαρμογή προκειμένου να μελετούν μαζί, να παρακολουθούν μαθήματα χορού, να συμμετέχουν σε λέσχες φιλαναγνωσίας και γενικά να πραγματοποιούν διάφορες εικονικές συγκεντρώσεις.

Εντωμεταξύ, το Discord επεκτείνει τα εργαλεία που παρέχει, προκειμένου να μετατραπεί σε "χώρο επικοινωνίας", θέλοντας να διευρύνει το κοινό του, καθώς επί του παρόντος λειτουργεί κυρίως ως πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων μεταξύ gamers.

Σύμφωνα με προηγούμενο ρεπορτάζ του Bloomberg, ενώ ακόμη συνεχίζονταν οι συζητήσεις με τη Microsoft, η περίπτωση να στραφεί το Discord στην εισαγωγή του στο χρηματιστήριο συγκέντρωνε μεγαλύτερες πιθανότητες και οι δημοσιογραφικές εκτιμήσεις φαίνεται πως επιβεβαιώθηκαν. Στο παρελθόν το Discord είχε επαφές με την Epic Games και την Amazon, όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές.

Τον τερματισμό των επαφών γνωστοποίησε πρώτη η Wall Street Journal.

Σε κάθε περίπτωση, η Microsoft παραμένει δραστήρια στο μέτωπο των εξαγορών. Νωρίτερα τον Απρίλιο ανακοίνωσε την απόκτηση της Nuance, πρωτοπόρου στο λογισμικό αναγνώρισης ομιλίας, καταβάλλοντας ποσό το οποίο τελικά θα υπερβεί τα 19 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πέρυσι, επιχείρησε να εξαγοράσει το TikTok και είχε διαβουλεύσεις για την απόκτηση του Pinterest, καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός αναζητά εταιρίες οι οποίες θα του εξασφαλίσουν πρόσβαση σε δυναμικές και αναπτυσσόμενες κοινότητες χρηστών. Την ίδια ώρα, η Microsoft διευρύνει τα πλεονεκτήματα που παρέχει στους συνδρομητές του Xbox, μέσω προσφορών για την απόκτηση του Game Pass.

  • Like 4
  • Thanks 1