Η Microsoft εγκαινιάζει μια νέα ειδική προβολή νοηματικής γλώσσας για την πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης Microsoft Teams.

Η λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες της νοηματικής γλώσσας να επιλέγουν έως και δύο βίντεο άλλων συμμετεχόντων που θα βρίσκονται σε σταθερή και κεντρική θέση, επιτρέποντας στους καθορισμένους νοηματιστές να είναι ορατοί καθ' όλη τη διάρκεια του meeting.

Η Microsoft αναφέρει ότι οι χρήστες του Teams μπορούν να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία για όλες τις συναντήσεις ή για κάθε συνάντηση ξεχωριστά, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τους νοηματιστές που δεν έχουν προβλήματα ακοής. Οι διερμηνείς της νοηματικής γλώσσας μπορούν να οριστούν εκ των προτέρων πριν από την έναρξη μιας σύσκεψης, εάν βρίσκονται εντός του οργανισμού σας, ενώ οι εξωτερικοί διερμηνείς μπορούν να οριστούν μόνο εντός μιας σύσκεψης χρησιμοποιώντας την καρτέλα Accesibilty (Προσβασιμότητα) στις ρυθμίσεις της εφαρμογής. 

Η Microsoft κάνει σαφές βεβαίως ότι δεν παρέχει διερμηνείς νοηματικής γλώσσας μέσω της νέας λειτουργίας. Πάντως η προβολή της νοηματικής γλώσσας δεν επηρεάζει το τι μπορούν να δουν οι άλλοι συμμετέχοντες στο Teams meeting.

Για παράδειγμα άλλοι συμμετέχοντες μπορούν να “καρφιτσωθούν” χωρίς να παρεμβαίνουν στο βίντεο του νοηματιστή το οποίο θα εμφανίζεται σε αναλογία χωρίς περικοπές και με την υψηλότερη διαθέσιμη ποιότητα. Το video του νοηματιστή που έχει προτεραιότητα κατά τη διάρκεια ενός meeting μετατοπίζεται όταν γίνεται κοινή εμφάνιση μιας παρουσίασης, αλλά θα εξακολουθεί να είναι εύκολα διακριτή από τους άλλους συμμετέχοντες, διατηρώντας μεγαλύτερο μέγεθος και υψηλή ποιότητα βίντεο. Η προβολή της νοηματικής γλώσσας είναι επίσης προσωπική για κάθε χρήστη ενώ οι άλλοι συμμετέχοντες στο meeting δεν θα ειδοποιούνται ή δεν θα τροποποιείται η προβολή του δικού τους παραθύρου.

image.png.83be6b3d64646662547a452d9a6a9dc6.png

Η Microsoft ανακοίνωσε επίσης ένα νέου μενού ρυθμίσεων στην εφαρμογή του Teams, σχετικές με την Προσβασιμότητα. Το νέο παράθυρο παρέχει στους χρήστες εύκολη πρόσβαση κατά τη διάρκεια των κλήσεων για να κάνουν συγκεκριμένες αλλαγές, όπως να ενεργοποιήσουν την προκαθορισμένη προβολή νοηματικής γλώσσας ή να δηλώσουν σταθερούς προτιμώμενους νοηματιστές. Η προβολή της νοηματικής γλώσσας και οι ζωντανοί υπότιτλοι (live captions) μπορούν επίσης να ενεργοποιηθούν ή να απενεργοποιηθούν γρήγορα μέσα από το ίδιο μενού.

Η προβολή της νοηματικής γλώσσας και το νέο μενού προσβασιμότητας είναι για την ώρα διαθέσιμα σε μια Public Preview έκδοση του Teams την οποία μπορείτε να δοκιμάσετε. Σε εταιρικό επίπεδο θα πρέπει να ενεργοποιηθεί από τους διαχειριστές ενώ η Microsoft αναφέρει ότι και τα δύο χαρακτηριστικά θα κυκλοφορήσουν στις επόμενες εβδομάδες στη desktop και web έκδοση του Teams για εμπορικούς πελάτες.

  • Like 5
  • Thanks 1
  • Confused 1