Ο χρήστης μπορεί να έχει πρόσβαση στο Workplace περιεχόμενο και μέσα από την εφαρμογή Teams.

Η Microsoft και η μητρική εταιρεία του Facebook, Meta, συνεργάστηκαν για να ενοποιήσουν Teams και Workplace. Οι εταιρείες που χρησιμοποιούν και τις δύο πλατφόρμες θα μπορούν να δοκιμάσουν των ενσωματωμένη έκδοση χωρίς επιπλέον κόστος. Μέσω ενός tab στο Teams, οι εργαζόμενοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο του Workplace, συμπεριλαμβανομένης μιας πιο συμπυκνωμένης έκδοσης του news feed του Workplace, χωρίς να χρειάζεται να εναλλάσσονται μεταξύ των εφαρμογών. Μπορούν επίσης να αντιδρούν και να σχολιάζουν αναρτήσεις στο Workplace μέσα από το Teams.

Από το επόμενο έτος, οι εταιρείες θα μπορούν να κάνουν stream τις τηλεδιασκέψεις του Teams σε ομάδες του Workplace. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, οι χρήστες να μπορούν να παρακολουθήσουν μία συνάντηση σε οποιαδήποτε από τις δύο εφαρμογές ή να δουν μια μαγνητοσκοπημένη αργότερα στο Workplace.

Η Meta και η Microsoft είχαν προηγουμένως συνδυάσει τα επιχειρηματικά και παραγωγικά προϊόντα τους σε άλλα μέτωπα. Τα εργαλεία του Office 365 όπως το Word, το Excel και το PowerPoint είναι ήδη διαθέσιμα στο Workplace, όπως και το SharePoint και το OneDrive. Το Workplace είναι επίσης ενσωματωμένο στο Azure Active Directory.

Επιπλέον, η Meta ανέφερε πρόσφατα ότι το Teams θα είναι διαθέσιμο στα προϊόντα Meta Portal τον Δεκέμβριο. Οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις συσκευές τους για τηλεδιασκέψεις στο Teams.

Δεδομένης της εστίασης της Meta στο metaverse και του οράματός της για το πώς η εικονική πραγματικότητα θα επηρεάσει το μέλλον της εργασίας, δεν θα ήταν έκπληξη να δούμε μια ενσωμάτωση του Microsoft Teams σε headset Meta Quest. Πρόσφατα μάλιστα, η Meta έφερε το Slack και το Dropbox στο Quest 2.