Η Microsoft έφερε την τεχνολογία του σαρωτή antivirus της Windows Defender στον γνωστό browser της Google, Chrome.

Πιο συγκεκριμένα, ο γίγαντας του λογισμικού κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα μία επέκταση για τον Chrome, που περιλαμβάνει μία λίστα κακόβουλων διευθύνσεων URL που θα αποκλειστεί από τον Chrome.

Η επέκταση σχεδιάστηκε για να αποτελέσει εμπόδιο για το κακόβουλο λογισμικό από το να φορτωθεί ή να εγκατασταθεί στους υπολογιστές ανυποψίαστων χρηστών από ύποπτες ή κακόβουλες ιστοσελίδες. Επίσης δημιουργήθηκε για να εμποδίσει το malware να διεισδύσει στους υπολογιστές μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing).

Η Google παρέχει βεβαίως τις δικές της προστασίες ενάντια σε κακόβουλους συνδέσμους και ιστοσελίδες εντός του Chrome, οπότε η προσθήκη της Microsoft ενδεχομένως και σε κάποιους να μοιάζει περιττή. Παρόλα αυτά η Microsoft ισχυρίζεται ότι η προστασία που προσφέρει ο Windows Defender κατά του phishing είναι κατά 99% αποτελεσματική. Αν ενδιαφέρεστε για μία πρόσθετη προστασία απέναντι στις κακόβουλες ιστοσελίδες και στους κυβερνοεγκληματίες, ο Windows Defender είναι διαθέσιμος στο Chrome Web Store.

windef2.jpg.cad11903e67c667e9313f13bc72a23f2.jpg

The Verge

  • Like 3