Το OneNote το οποίο το γνωρίζουμε ως μια από τις εφαρμογές που περιλαμβάνεται μέσα στο Office, ξεκινάει από σήμερα μια νέα πορεία με τη Microsoft να το διαθέτει πλέον δωρεάν σε όλους τους χρήστες Windows και να παρουσιάζει επιπλέον την έκδοση για Mac.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή θυμίζει αρκετά το Evernote αφού επιτρέπει την καταγραφή σημειώσεων διαφόρων ειδών, τις οποίες ο χρήστης μπορεί να συγχρονίσει και να τις έχει διαθέσιμες σε όσες πλατφόρμες υποστηρίζει η εφαρμογή. Αυτές είναι τα Windows, OS X, iOS, Windows Phone, Android, Windows RTκαι Android.

 

Η δωρεάν έκδοση του OneNote προορίζεται για προσωπική χρήση και διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Παράλληλα η Microsfot διαθέτει νέα εργαλεία για πιο εύκολη καταγραφή σημειώσεων από εξωτερικές εφαρμογές όπως ο OneNote Clipper ο οποίος συνεργάζεται σχεδόν με όλους τους browsers όπως ο Internet Explorer, Chrome, Firefox, Safari και επιτρέπει την καταγραφή ολόκληρων ιστοσελίδων απλά με ένα κλικ.

 

Το Office Lens είναι ένα δεύτερο εργαλείο το οποίο μετατράπει την κάμερα μιας Windows Phone συσκευής σε scanner ώστε να μπορέσετε να περάσετε στην εφαρμογή πολυ εύκολα διάφορα έγγραφα που σας ενδιαφέρουν. Η Microsoft συνεργάζεται με αρκετές εφαρμογές και υπηρεσίες τρίτων κατασκευαστών προκειμένου να επεκτείνει τη συμβατότητα του OneNote οπως με το Feedly, IFTTT, Brother, Epson, News360 κ.α

 

main2.jpg

 

Όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, οι φορητές εφαρμογές του OneNote όπως αυτές για το Android, iPad, iPhone αλλά και η διαδικτυκαή έκδοση στο office.com, παραμένει εντελώς δωρεάν..

 

File.png Download: ']OneNote για Windows | Mac (από το App Store)

File.png Download: http://www.windowsphone.com/el-gr/store/app/office-lens/5681f21c-f257-4d62-83f5-5341788a5077']Office Lens για Windows Phone 8