Πέντε χρόνια μετά την τελευταία κυκλοφορία του Office για υπολογιστές Mac, η Microsoft κάνει διαθέσιμη την τελική έκδοση του Office 2016, το οποίο φέρνει πολύ μεγάλες αλλαγές στη δημοφιλή σουίτα εφαρμογών.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, οι εφαρμογές που περιλαμβάνονται στη σουίτα, δηλαδή το Word, Excel, PowerPoint, Outlook και OneNote, είναι βελτιστοποιημένες για χρήση στο περιβάλλον των Mac, φέρνοντας όλα τα πλεονεκτήματα που ξέρουμε από άλλες πλατφόρμες όπως το PC και το iPad. Σ' αυτά περιλαμβάνεται το ribbon για εύκολη εύρεση των λειτουργιών που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, ο μοντέρνος σχεδιασμός, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση δυνατοτήτων των υπολογιστών Mac όπως η προβολή πλήρους οθόνης, τις multi-touch κινήσεις των trackpad και την ευκρίνεια των οθονών Retina.

 

Επιπλέον το Office 2016 υποστηρίζει μια σειρά από cloud υπηρεσίες για την αποθήκευση των εγγράφων σας όπως επίσης τον εύκολο διαμοιρασμό τους για παράλληλη επεξεργασία. Από τον περασμένο Μάρτιο όταν και η Microsoft κυκλοφόρησε μια δοκιμαστική έκδοση της σουίτας, οι χρήστες Mac ανταποκρίθηκαν σύμφωνα με την εταιρεία αναφέροντας περισσότερα από 100.000 μηνύματα προτάσεων, πολλές από τις οποίες βρήκαν το δρόμο τους στην τελική έκδοση όπως το Mail Merge στο Word και το Propose New Time στο Outlook.

 


 


Το Office 2016 είναι διαθέσιμο από σήμερα σε 139 χώρες και σε 16 γλώσσες, αρχικά για τους συνδρομητές της υπηρεσίας Office 365 οι οποίοι μπορούν να την κατεβάσουν από το λογαριασμό τους. Για συγκεκριμένη μερίδα μαθητών, το Office 2016 μπορεί να διατεθεί εντελώς δωρεάν ή με κάποια σημαντική έκπτωση, κάτι που ο κάθε ενδιαφερόμενος ή ενδιαφερόμενη μπορεί να επιβεβαιώσει από τη σχετική ιστοσελίδα.

 

Link.png Site: Office2016