Όπως είχε ήδη ανακοινωθεί, η Microsoft κάνει από σήμερα διαθέσιμη τη νέα έκδοση της σουίτας εφαρμογών Office, αρχικά για όσους είναι συνδρομητές στην υπηρεσία Office 365.

Το Office 2016 έρχεται να αποτελέσει τον κατάλληλο συνεργάτη των Windows 10, με τη Microsot να μη κρύβει το πόσο σημασία δίνει στη νέα έκδοση, η οποία είναι «τόσο σημαντική όσο η πρώτη έκδοση της γνωστής σουίτας εφαρμογών». Ο λόγος δεν είναι άλλος από την αλλαγή πλέον στις συνήθειες των χρηστών και στην παραγωγικότητα, φέρνοντας το Office 2016 ακόμα πιο κοντά στο cloud ενώ ένα από τα σημαντικότερα νέα χαρακτηριστικά είναι η υποστήριξη παράλληλης επεξεργασίας ενός εγγράφου από δύο ή περισσότερα άτομα. Η δυνατότητα αυτή είναι διαθέσιμη αρχικά για το Word, το PowerPoint και το OneNote, και θα υποστηρίξει σύντομα και το Excel.



Ακόμα στο Office 2016, ο διαμοιρασμός των εγγράφων είναι πιο εύκολος, με το κουμπί να βρίσκεται πάνω στο ribbon ενώ πιο ενισχυμένη είναι η λειτουργία "ιστορικού" ενός εγγράφου, επιτρέποντας στο χρήστη να βρει εύκολα παλαιότερες εκδόσεις του και να προχωρήσει χωρίς άγχος σε επεξεργασία του.

Η εμφάνιση των εφαρμογών είναι πλέον πιο όμορφη με τη δύο νέα themes διαθέσιμα, και τη Microsoft να κρατά μια κοινή εμφάνιση μεταξύ των εφαρμογών. Στη μπάρα εικονιδίων (ribbon), βρίσκεται ακόμα το Tell Me, μια λειτουργία η οποία περιμένει να απαντήσει σε ερωτήσεις που θα πληκτρολογήσετε και έχουν να κάνουν με το πως μπορούν να πραγματοποιηθούν μερικές κινήσεις.

d6b4e570f4ddab77ec9905b965036d21.jpg



Η λειτουργία Smart Lookup (έξυπνη αναζήτηση) αποτελεί από τις πιο χρήσιμες λειτουργίες για όλες τις εφαρμογές του Office 2016, αφού επιτρέπει την εύκολη αναζήτηση μέσα από την εφαρμογή, πληροφοριών για οτιδήποτε θέλουμε, προκειμένου να μας βοηθήσει κατά τη δημιουργία του εγγράφου μας.

 

Για παράδειγμα, επιλέγοντας τη λέξη που θέλουμε (πχ Robert De Niro) και πατώντας δεξί κουμπί, εμφανίζεται η επιλογή Smart Lookup όπου επιλέγοντας τη μας εμφανίζει αμέσως δεξιά, πληροφορίες για τον ηθοποιό, μέσα από την αναζήτηση στο Bing ή την Wikipedia. Έτσι ο χρήστης δε χρειάζεται να βγει από την εφαρμογή, να ανοίξει το web browser, να πραγματοποιήσει την αναζήτηση και να επιστρέψει στο Office.

2015-09-22_1506.jpg



Μια από τις πιο σημαντικές αλλαγές που φέρνει το νέο Office σε σύγκριση με παλαιότερες εκδόσεις, είναι το σύστημα αναβαθμίσεων το οποίο πλέον είναι ίδιο μ ' αυτό που ισχύει στα Windows 10, με τακτικές αναβαθμίσεις οι οποίες θα ενσωματώνουν όχι μόνο επιδιορθώσεις αλλά και νέα χαρακτηριστικά.

 

Το Office 2016 είναι διαθέσιμο από σήμερα σε 40 γλώσσες αρχικά μέσω της συνδρομητικής υπηρεσίας Office 365 και έρχεται να συμπληρώσει την υπόλοιπη οικογένεια με εκδόσεις για Mac, iOS, Android και Windows 10 (universal) που έχει ήδη κυκλοφορήσει η Microsoft. Όσοι θέλουν να προμηθευτούν ανεξάρτητα τη σουίτα, η Microsoft έχει διαθέσιμες τρεις εκδόσεις, με τιμές που ξεκινάνε από $150.

Link.png Site: https://blogs.office.com/2015/09/22/thenewoffice[/url]/']Office Blog