Μόλις χτες και στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου PBC (Proffessional Developers Conference), επιβεβαίωσε η Microsoft την μεταφορά της σουίτας εφαρμογών γραφείων, το MS Office, και στο διαδίκτυο. Αυτό πρόκειται να συμβεί στην επόμενη έκδοση του MS Office κάτι που συνήθως συμβαίνει λίγο μετά την κυκλοφορία του λειτουργικού της συστήματος.

 

Οι Office Web εφαρμογές θα επιτρέπουν στους χρήστες την δημιουργία, επεξεργασία αλλά και συνεργασία στα έγγραφα του Office. αυτές όμως οι διαδικτυακές εφαρμογές δεν θα είναι μία προσαρμογή των χαρακτηριστικών της εφαρμογής για το διαδίκτυο αλλά θα προσφέρουν σημαντικές ιδιότητες μέσω του web browser. Το χαρακτηριστικό αυτό είναι σύμφωνα με τον ανεξάρτητο αναλυτή, Peter O'Kelly, κάτι πολύ πιο μεγάλο συγκριτικά με οτιδήποτε έχει κάνει μέχρι τώρα η Google στο κομμάτι των διαδικτυακών εφαρμογών γραφείου και όχι μόνο (Google Apps).

 

Το Office Web apps θα είναι συμβατό με Internet Explorer, Firefox και Safari. Οι εφαρμογές του δεν θα περιέχουν offline mode κάτι που σημαίνει ότι τοπική χρήση οι χρήστες θα πρέπει να έχουν την πλήρη έκδοση του νέου MS Office. Επιπλέον, η Microsoft θα χρησιμοποιήσει το representational-state-transfer (REST) API για να συνδέσει τις διαφορετικές εκδόσεις ενός εγγράφου ώστε όταν ενημερώνεται ένα αρχείο, οι αλλαγές να μεταφέρονται και στις υπόλοιπες εκδόσεις του.

 

Source.png Πηγή: pcw.gr