Το Skydrive φαίνεται πως δεν ήταν η μοναδική μοναδική υπηρεσία της Microsoft που άλλαξε ονομασία πρόσφατα (Onedrive), καθώς μετά τη δημοφιλή υπηρεσία cloud storage της εταιρείας και η υπηρεσία Office Web Apps μετονομάστηκε σε Office Online.

Σύμφωνα με τη Microsoft, ο λόγος πίσω από την κίνηση αυτή είναι πως το προηγούμενο όνομα της υπηρεσίας μπορούσε να μπερδέψει τον κόσμο καθώς η λέξη "app" έχει πλέον την έννοια του ότι κάτι κατεβαίνει και εγκαθίσταται στον υπολογιστή (ή την οποιαδήποτε άλλη έξυπνη συσκευή), πράγμα ελαφρώς αταίριαστο με μια διαδικτυακή υπηρεσία που τρέχει μέσω του browser.

 

Ένας ακόμη παράγοντας που πολλές φορές προκαλούσε σύγχυση στο κοινό, ήταν το γεγονός το ακρωνύμιο "OWA" που προέκυπτε από το "Office Web Apps" με το οποίο όμως η Microsoft εννοεί το "Outlook Web Access" και όχι την εφαρμογή που μας απασχολεί στο παρόν άρθρο.

 

Ακόμα η πρόσβαση στην υπηρεσία δεν ήταν εφικτή μέσα από κάποια κεντρική ιστοσελίδα παρά μόνο μέσω του SkyDrive (πλέον OneDrive), με το χρήστη να μπορεί να επιλέξει την επεξεργασία εγγράφων που έχει ανεβάσει στο λογαριασμό του έτσι ώστε να έχει πρόσβαση στην υπηρεσία.

 

Φυσικά οι απαραίτητες αλλαγές έχουν γίνει και στην ιστοσελίδα Office.com μέσω της οποίας οι χρήστες μπορούν δωρεάν να αποθηκεύσουν έγγραφα, υπολογιστικά φύλλα και παρουσιάσεις online, στο OneDrive ή να τα μοιραστούν με άλλους.

 

Link.png Site: http://arstechnica.com/information-technology/2014/02/office-web-apps-given-a-sensible-new-name-office-online/[/url]']Ars Technica