Πλέον οι χρήστες δεν θα χρειάζεται να επιλέξουν μεταξύ δύο διαφορετικών OneNote εφαρμογών.

Η Microsoft σχεδιάζει να ενοποιήσει τις εφαρμογές OneNote και OneNote για Windows 10 σε μία εφαρμογή. Η αμερικανική εταιρεία θα μεταφέρει όλες τις βελτιώσεις της έκδοσης UWP (Universal Windows Platform) στην παραδοσιακή έκδοση OneNote.

Αυτές οι βελτιώσεις θα γίνουν διαθέσιμες σε μια σειρά ενημερώσεων τους επόμενους 12 μήνες στην εφαρμογή OneNote που εγκαθίσταται ως μέρος του Office. Οι ενημερώσεις περιλαμβάνουν μία οπτική ανανέωση και βασικές υπάρχουσες δυνατότητες που είναι προς το παρόν αποκλειστικές στην UWP έκδοση για τα Windows 10. Δεν είναι σαφές ποιες λειτουργίες θα μεταφερθούν ακριβώς, αλλά η Microsoft αναφέρει ότι εργάζεται ώστε να διασφαλίσει ότι όλες οι «αγαπημένες δυνατότητες» θα συνεχίσουν να αποτελούν μέρος του OneNote.

Οι χρήστες που χρησιμοποιούν την έκδοση UWP θα κληθούν να αναβαθμίσουν στην πλήρη εφαρμογή OneNote κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

Η ομάδα του OneNote εξηγεί:

Οι εξελίξεις στα Windows και το Office θα μας επιτρέψουν να ενοποιήσουμε τις δύο εφαρμογές έτσι ώστε να έχετε την απλότητα μιας μεμονωμένης εφαρμογής OneNote στα Windows ενώ απολαμβάνετε το περιβάλλον εργασίας και τις δυνατότητες που ήδη γνωρίζετε.

Αν και η Microsoft δεν θα καταργήσει αμέσως την UWP έκδοση του OneNote, η εταιρεία σημειώνει πως οι χρήστες θα πρέπει να μετακινηθούν στη νεότερη έκδοση έως τον Οκτώβριο του 2025, όταν και η UWP έκδοση θα σταματήσει να υποστηρίζεται.

Αυτές οι αλλαγές στο OneNote δεν θα επηρεάσουν τις άλλες εφαρμογές OneNote για macOS, iOS, Android και web. Απλά η Microsoft προσπαθεί να ενοποιήσει τις δύο εφαρμογές στα Windows με την ελπίδα να φέρει το καλύτερο και από τους δύο κόσμους.