Η Microsoft ήδη εργάζεται πάνω στις τελευταίες προσθήκες της Apple για το iPadOS, ώστε να τις εκμεταλλευτεί για το Office.

Η Microsoft σχεδιάζει να αναβαθμίσει το Office στο iPad, ούτως ώστε αυτό να εκμεταλλευτεί την τελευταία υποστήριξη του iPadOS σε ποντίκι και trackpad. Η αμερικανική εταιρία ήταν ανέκαθεν γρήγορη στο να εναρμονίζεται με τις περισσότερες αναβαθμίσεις που έκανε η Apple στα προϊόντα της και ήδη εργάζεται σε updates για τα Word, Excel, PowerPoint κι άλλα.

Η Apple ήταν αυτή που έκανε την κίνηση έκπληξη, ανακοινώνοντας τον Μάρτιο πώς το iPadOS θα υποστηρίζει τη χρήση mouse. Έτσι, αρκετοί προγραμματιστές ακόμη προσπαθούν να αναβαθμίσουν τις iPad εφαρμογές τους ώστε να εκμεταλλευτούν αυτή τη λειτουργία. Σύμφωνα με το TechCrunch, η Microsoft θα φέρει την υποστήριξη κέρσορα στο Office για iPad, αργότερα αυτό το χρόνο και κοντά στο φθινόπωρο. Αν και δεν έχει ανακοινώσει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, λέγεται πως κάποιες εφαρμογές Office, ίσως λάβουν την αναβάθμιση νωρίτερα.

Σε κάθε περίπτωση, η Microsoft δεν είναι εταιρία που εφησυχάζεται εύκολα. Πέρυσι, κυκλοφόρησε γρήγορα τη λειτουργία Split View για το Outlook στο iOS ενώ φέτος έφερε μία ανανεωμένη εφαρμογή Office που περιελάμβανε όλα τα βασικά εργαλεία επεξεργασίας εγγράφων σε ένα μέρος, χωρίς απαραίτητα ο χρήστης να χρειάζεται να εγκαθιστά το Word ή το Excel ξεχωριστά.  

Η Microsoft θα διατηρήσει ενεργές τις αυτόνομες εφαρμογές Word, Excel και PowerPoint για το iOS, οπότε είναι αρκετά πιθανό η υποστήριξη του mouse και trackpad να έρθει τόσο σε αυτές όσο και στην εφαρμογή Office που τα περιλαμβάνει όλα μαζί.

  • Like 1