Η τελική έκδοση Office 2021 για Mac αναμένεται να γίνει διαθέσιμη αργότερα μέσα στο έτος.

Η Microsoft κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα την preview έκδοση του Office 2021 για Mac αλλά και το Office LTSC. Αν και η έκδοση LTSC (long-term servicing channel) είναι σχεδιασμένη για εμπορικούς χρήστες, και οι δύο εκδόσεις δεν βασίζονται σε συνδρομές ή στο cloud. Η Microsoft ανακοίνωσε τα σχέδιά της για το Office 2021 τον περασμένο Φεβρουάριο, καθώς αναφέρθηκε και σε μια έκδοση των Windows, για την οποία δεν θα υπάρξει preview έκδοση και ενδέχεται να κυκλοφορήσει αργότερα φέτος.

Το Office 2021 για Mac υποστηρίζει υπολογιστές Mac που βασίζονται τόσο σε Apple Silicon όσο και σε Intel επεξεργαστές, θα απαιτεί τουλάχιστον 4GB μνήμης RAM αλλά και 10GB αποθηκευτικού χώρου. Αν και αυτή η έκδοση έχει σχεδιαστεί να αποτελεί μια στατική κυκλοφορία του Office, κατά τη διάρκεια της επόμενης περιόδου θα υπάρχουν και μηνιαίες ενημερώσεις που θα μπορούσαν περιλαμβάνουν νέες λειτουργίες. Όταν η τελική έκδοση του Office 2021 κυκλοφορήσει για Mac, τότε θα σταματήσουν να προστίθενται νέες δυνατότητες.

Οι βελτιώσεις της νέας έκδοσης περιλαμβάνουν:

  • Line Focus: Επιτρέπει στους χρήστες να μετακινούνται σε ένα έγγραφο γραμμή προς γραμμή
  • XLOOKUP: Μία λειτουργία του Excel που επιτρέπει στον χρήστη να αναζητεί διάφορα πράγματα σε πίνακες ή σε ένα εύρος σειρών
  • Υποστήριξη Dynamic Array στο Excel
  • Δυνατότητα εγγραφής μίας παρουσίασης στο PowerPoint με αφήγηση

Η έκδοση LTSC του Office θα περιλαμβάνει επίσης πράγματα όπως σκοτεινή λειτουργία (dark mode), βελτιώσεις προσβασιμότητας και τις δυνατότητες Dynamic Array και XLOOKUP του Office 2021 για Mac. Το Office 2021 για Windows θα περιλαμβάνει παρόμοιες λειτουργίες.

Όποιος ενδιαφέρεται να δοκιμάσει την έκδοση για Mac, πρέπει να κατεβάσει αρχικά το αρχείο εγκατάστασης από την ιστοσελίδα της Microsoft και έπειτα μία ειδική άδεια για την ενεργοποίηση.