Το Teams της Microsoft ήταν «κάτω» για σχεδόν τρεις ώρες εχθές το πρωί, επειδή η Microsoft ξέχασε να ανανεώσει ένα κρίσιμης σημασίας πιστοποιητικό ασφαλείας.

Οι χρήστες του ανταγωνιστικού προς στο Slack εργαλείου της Microsoft, Teams, λάμβαναν μηνύματα σφάλματος καθώς προσπαθούσαν να συνδεθούν στην υπηρεσία το πρωί της Δευτέρας, καθώς αδυνατούσε να προχωρήσει σε σύνδεση HTTPS με τους διακομιστές της Microsoft.

Η Microsoft επιβεβαίωσε ότι η υπηρεσία Teams ήταν εκτός λειτουργίας, αποκαλύπτοντας την αιτία του προβλήματος: «Διαπιστώσαμε ότι ένα πιστοποιητικό ελέγχου ταυτότητας είχε λήξει προκαλώντας στους χρήστες που ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία προβλήματα».

Λίγο μετά, η Microsoft ξεκίνησε την διανομή ενός fix και τελικά η υπηρεσία αποκαταστάθηκε για τους περισσότερους χρήστες τρεις περίπου ώρες μετά. Λαμβάνοντας υπόψη ότι έχουμε να κάνουμε με λογισμικό-ναυαρχίδα που μάλιστα διαφημίζεται και στην τηλεόραση καθώς και ότι η Microsoft αναπτύσσει λογισμικό όπως το System Center Operations Manager που παρακολουθεί τέτοια πράγματα όπως οι προθεσμίες για τα πιστοποιητικά, το λάθος θα λέγαμε ότι ήταν αρκετά ντροπιαστικό.

The Verge

  • Like 1
  • Confused 1