Η Microsoft φαίνεται πως επιθυμεί να ανταγωνιστεί το Grammarly (και την Google βεβαίως) στο… «γήπεδο» τους.

Η εταιρεία αναπτύσσει το χαρακτηριστικό «Ideas» για την online έκδοση του Word, το οποίο χρησιμοποιεί Τεχνητή Νοημοσύνη για να προτείνει γραμματικές αλλαγές, αλλά και άλλου είδους βοήθειες. Εκτός από το να εντοπίζει βασικά λάθη και σφάλματα, μπορεί επιπλέον να προτείνει επαναδιατυπώσεις φράσεων για να βελτιωθεί το νόημα και η σαφήνεια ώστε το τελικό κείμενο να μην χρειάζεται και τόσες πολλές διορθώσεις.

Το χαρακτηριστικό Ideas επίσης μπορεί να είναι εξίσου σημαντικό και για την ανάγνωση. Με την μηχανική εκμάθηση μπορεί να υπολογίζει χρόνος ανάγνωσης, να «ξεχωρίζει» τα βασικά σημεία ενός κειμένου ή ακόμα και να εξηγεί ακρωνύμια. Χάρη στα παραπάνω, δεν είναι απαραίτητο να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο ενός μεγάλου άρθρου για να έχετε μία συνοπτική εικόνα για αυτό. Ένα άλλο χαρακτηριστικό, το Word Designer, βοηθάει επίσης στην σχεδίαση πινάκων ή άλλων στοιχείων ενός κειμένου.

Η Microsoft ευελπιστεί το νέο Word να δελεάσει αρκετούς χρήστες μακριά από το Google Docs –και γιατί όχι και εταιρείες- αφού πιστεύει ότι μπορεί να αυξήσει σημαντικά την παραγωγικότητα. Η τεχνολογία πρόκειται να διατεθεί σε μορφή «preview» κάποια στιγμή μέσα στον Ιούνιο και στους περισσότερους χρήστες από το Φθινόπωρο.

Ideas-in-Word.gif.1a78525acc2412f15fbb62aaab439438.gif

Engadget

  • Like 2