To οικοσύστημα της Microsoft περιλαμβάνει πολλά περιφερειακά Bluetooth, συμπεριλαμβανομένων και των προϊόντων Surface Keyboard, Surface Mouse, Surface Pen, Surface Dial και Surface Arc Mouse καθώς και άλλα.

Τα περισσότερα από τα παραπάνω προϊόντα Bluetooth της εταιρείας λειτουργούν με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, και ως σήμερα, δεν υπήρχε κάποιος αξιόπιστος και απλός τρόπος για να γνωρίζεις πόση ενέργεια απομένει ακόμα.

 

Στην τελευταία ωστόσο έκδοση του Surface App, που είναι ειδικά ανεπτυγμένη για συσκευές Surface, ο χρήστης μπορεί να δει το επίπεδο της μπαταρίας (Battery level for Surface accessories), οπότε είναι εύκολο να γνωρίζει αν απαιτείται φόρτιση. Το νέο χαρακτηριστικό, που φαίνεται σαν εικονίδιο μπαταρίας στη sidebar, λειτουργεί μόνο με αξεσουάρ και περιφερειακά της Microsoft, αλλά όχι και με όλα τους από ότι φαίνεται.

 

Ένας χρήστης για παράδειγμα στο Windows Central παρατήρησε ότι το app δεν υποστηρίζει το παλαιότερο pen (Surface “SP3” pen) αλλά το νεότερο (Surface “SP4” pen). Κάποιος ωστόσο άλλος χρήστης του απάντησε ότι ενδέχεται να απαιτείται κάποιο firmware update για τα παλαιότερα περιφερειακά.

 

Μιλώντας για περιφερειακά, να αναφέρουμε ότι η Microsoft άλλαξε τον τρόπο που μπορείτε να ρυθμίσετε τον βαθμό πίεσης του Pen μέσω του app Surface, προσθέτοντας λειτουργία προηγμένων ρυθμίσεων και ένα διάγραμμα. Τα νέα χαρακτηριστικά είναι διαθέσιμα στην τελευταία έκδοση (23.0.602.0) του Surface app που είναι διαθέσιμη στο Windows Store.

 

gallery_286955_4148_11827.png

 

Link.png Site: Engadget