Το να “ξυπνάς” το PC από κατάσταση ύπνωσης είναι κάτι ιδιαίτερα απλό και μπορείς να το κάνεις με το πάτημα ενός πλήκτρου στο πληκτρολόγιο ή στο ποντίκι ή να ακουμπήσεις την οθόνη αφής κ.ά.

Αν ωστόσο έχεις στην διάθεση σου το Microsoft Surface Studio, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο απλά. Χάρη σε μία νέα αναβάθμιση στον driver για τον ήχο, οι χρήστες θα μπορούν να ξυπνούν τον υπολογιστή τους με την φωνή τους, φωνάζοντας το όνομα της ενσωματωμένης στα Windows, ψηφιακής βοηθού της εταιρείας. Εφόσον λοιπόν το Windows 10 Creators Update βρίσκεται στον υπολογιστή καθώς και το τελευταίο patch, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις για να ξυπνήσεις το Surface Studio είναι να πεις “Hey Cortana”.

 

Πρόκειται για μία απλή αλλαγή, αλλά και αρκετά βολική. Μέχρι τώρα, στη φάση του “ξυπνήματος” θα βλέπαμε να ανοίγει η οθόνη καθώς ο υπολογιστής εισερχόταν σε πλήρη λειτουργία, ωστόσο με το νέο update, ο χρήστης μπορεί να ξυπνήσει το μηχάνημα από μία χαμηλότερης ισχύος κατάσταση ύπνωσης, καθιστώντας απλούστερη τη χρήση της Cortana ως μίας in-home ψηφιακής βοηθού που λειτουργεί με τη φωνή για καθημερινές αναζητήσεις (τουλάχιστον εφόσον βρίσκεστε στο ίδιο δωμάτιο με το Surface Studio).

 

Link.png Site: Engadget