Η Microsoft ετοιμάζει ένα νέο, χαμηλού κόστους Surface Laptop που θα απευθύνεται στην αγορά της εκπαίδευσης καθώς και μία νέα έκδοση των Windows 11 με την ονομασία Windows 11 SE για να ανταγωνιστεί αποτελεσματικότερα τα Chromebooks.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας Windows Central, η Microsoft θα παρουσιάσει ένα νέο Surface Laptop με οθόνη 11,6 ιντσών (1366 x 768 pixels), επεξεργαστή Intel Celeron N4120 και έως 8GB RAM και το οποίο θα είναι αρκετά οικονομικό. Διαθέτει μία υποδοχή USB-A και μία υποδοχή USB-C.

Το λειτουργικό σύστημα Windows 11 SE χαρακτηρίζεται από την ίδια λογική που σχεδιάστηκαν οι εκδόσεις S των Windows 10 και επομένως σχεδιάστηκε για χαμηλού κόστους υπολογιστές που ανταγωνίζονται τα Chromebooks.

Η Microsoft προσπαθεί να ανταγωνιστεί τα Chromebooks εδώ και χρόνια στην αγορά της εκπαίδευσης, και αν επιθυμεί να πετύχει η νέα της προσφορά είναι απαραίτητο να «δανειστεί» κάποια στοιχεία και ευκολίες από το Chrome OS, με τα Windows να μην προσφέρουν στους εκπαιδευτικούς και στους δασκάλους έναν εύκολο τρόπο να «σβήνουν» και να επαναχρησιμοποιούν τους φορητούς υπολογιστές που μοιράζουν στους μαθητές των τάξεων.

Για την ώρα δεν είναι ξεκάθαρο πότε η Microsoft σκοπεύει να λανσάρει το νέο, οικονομικό Surface Laptop ή τα Windows 11 SE ή πόσο θα στοιχίζει το νέο αυτό Surface ωστόσο όταν είχε πρωτοκυκλοφορήσει το Surface Go με S Mode, το οποίο απευθυνόταν και στην αγορά της εκπαίδευσης, στοίχιζε $399 και χωρίς το απαραίτητο συνοδευτικό πληκτρολόγιο που κόστιζε $99. Λογικά, περιμένουμε το νέο Microsoft Surface Laptop να στοιχίζει κάτω από τα $400 για να μπορέσει να ανταγωνιστεί επάξια τα Chromebooks των Dell, Lenovo και HP.