Χάρη στο Xbox Game Pass, το Surface Duo γίνεται πλέον κατάλληλο και για gaming.

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι το Xbox Game Pass για Android θα υποστηρίζει επίσημα τη διπλή οθόνη του Surface Duo. Η Microsoft δοκίμαζε αυτήν την υποστήριξη με το Game Pass Beta στο Android για μερικές εβδομάδες, αλλά τώρα η λειτουργία είναι έτοιμη.

Η υποστήριξη Xbox Game Pass στο Surface Duo επιτρέπει στους χρήστες να παίξουν περισσότερα από 50 παιχνίδια με ειδικά χειριστήρια αφής. Ωστόσο, σε αντίθεση με ένα κανονικό smartphone, αυτά τα χειριστήρια αφής θα εμφανίζονται στην κάτω οθόνη, έτσι ώστε τα δάκτυλα του χρήστη να μην εμποδίζουν το παιχνίδι. Με άλλα λόγια, το Surface Duo θα έχει παρόμοια λειτουργία όπως ένα Nintendo DS ή άλλες δημοφιλείς φορητές κονσόλες.

Η Microsoft αναφέρει επίσης ότι οι προγραμματιστές του Xbox Game Cloud (xCloud) μπορούν να προσαρμόσουν τα παιχνίδια τους ακόμη περισσότερο για να επωφεληθούν από τα άλλα μοναδικά χαρακτηριστικά του Surface Duo, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για την ευρύτερη αναλογία διαστάσεων 3:2, διαφορετική διάταξη του περιβάλλοντος του παιχνιδιού κι άλλα.

Η υποστήριξη Xbox Game Pass για το Surface Duo είναι ήδη διαθέσιμη και θα λειτουργεί αυτόματα όταν ο χρήστης ανοίγει την εφαρμογή και στις δύο οθόνες. Δεν έχουν όλα τα παιχνίδια υποστήριξη για χειριστήρια αφής, αλλά η Microsoft προσθέτει συνεχώς υποστήριξη για νέα παιχνίδια, με σκοπό να καλύψει όλη τη βιβλιοθήκη διαθέσιμων τίτλων.

Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι το Xbox Game Pass είναι μία από τις λίγες εφαρμογές της Microsoft σε Android που δεν είναι προεγκατεστημένη στο Surface Duo. Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης θα πρέπει να την κατεβάσει από το Google Play Store για να επωφεληθεί από αυτήν τη νέα υποστήριξη. Ίσως η εφαρμογή θα βρίσκεται προεγκατεστημένη στο Surface Duo 2 αφού πλέον υποστηρίζει τις δυνατότητες των δύο οθονών.

  • Like 4