Η Microsoft είχε μία τελευταία έκπληξη για τους φίλους της σήμερα, και έτσι εκτός από το Surface Neo, παρουσίασε και ένα smartphone, το Surface Duo με διπλή οθόνη!

Σε αντίθεση ωστόσο με το Surface Neo που «τρέχει» Windows 10X, το Surface Duo «τρέχει» την τελευταία έκδοση του Android, και βεβαίως διαθέτει προεγκατεστημένες όλες τις γνωστές εφαρμογές της Microsoft (OneDrive, Word κ.ά). Παρόμοιο form factor είχαμε δει από κοντά τον Ιανουάριο του 2018 από τη ZTE, με την ονομασία Axon M, μια πρόταση όμως που δεν είχε τελικά ευρεία εμπορική κυκλοφορία. Η πρόταση της Microsoft μοιάζει να αποτελεί σμίκρυνση του Surface Neo και διαθέτει δύο οθόνες 5,6 ιντσών αλλά και έναν ειδικά ανεπτυγμένο μηχανισμό (μεντεσέ) που επιτρέπει την περιστροφή τους κατά 360⁰. Η συσκευή μπορεί και τρέχει δύο εφαρμογές ταυτόχρονα ή μπορεί ο χρήστης του να το «γυρίσει» σε landscape mode επιτρέποντας στην δεύτερη οθόνη να λειτουργήσει σαν πληκτρολόγιο ή χειριστήριο για παιχνίδια.

Το περιβάλλον χρήσης είναι «heavily skinned» για να μοιάζει με τα Windows 10X, το λειτουργικό σύστημα του Surface Neo, αλλά η Microsoft δήλωσε μέσω του Panos Panay, ότι η εταιρεία συνεργάστηκε στενά με την Google για να φέρει ότι καλύτερο έχει το Android στην συγκεκριμένη συσκευή. Όπως και στην περίπτωση του Surface Neo, το νέο Surface Duo αποτελεί ουσιαστικά μία επίδειξη της τεχνολογίας της Microsoft και δεν βρίσκεται ακόμα στην τελική μορφή του (λογικά). 

Η επιστροφή της Microsoft στα smartphones μετά το «θάνατο» των Windows Phone, αναμένεται να πραγματοποιηθεί την περίοδο των Χριστουγέννων του 2020.

  • Like 12