Βίντεο που διέρρευσαν στο διαδίκτυο, εξηγούν πως θα λειτουργεί η διπλή οθόνη του Microsoft Surface Duo, συμπεριλαμβανομένου και της λειτουργίας Peek.

Σύμφωνα με τα βίντεο που ανέβηκαν στο Twitter από τον γνωστό λογαριασμό για τις διαρροές του για Microsoft προϊόντα, WalkingCat, ανοίγοντας λίγο τη μία πλευρά της οθόνης, μπορείς να δεις και να διαβάσεις όλες τις σημαντικές ειδοποιήσεις, χωρίς απαραίτητα να ξεδιπλώσεις ολόκληρη τη διπλή οθόνη.

Ένα δεύτερο βίντεο εξηγεί πως θα λειτουργούν οι κλήσεις. Όταν ο χρήστης δέχεται μία εισερχόμενη κλήση, θα μπορεί να ανοίξει λίγο την οθόνη για να δει ποιος καλεί ενώ ανοίγοντας ολόκληρη την οθόνη θα μπορεί να την απαντήσει. Μοιάζει μία ιδιαίτερα χρήσιμη λειτουργία για κάποιον που απλά θέλει να ρίξει μία γρήγορη ματιά, χωρίς απαραίτητα να θέλει να απαντήσει.

Αν και είμαστε μακριά από την επίσημη κυκλοφορία του Surface Duo, όλο και περισσότερες πληροφορίες έρχονται στο φως τη δημοσιότητας. Πρόσφατα μάλιστα, εργαζόμενος της Microsoft χρησιμοποιούσε στο μετρό τη συσκευή, με έναν άλλο χρήστη να καταγράφει σχετικό βίντεο. Ενώ λίγες εβδομάδες νωρίτερα, είχαμε και μία πρώτη ματιά αναφορικά με το λειτουργικό σύστημα το οποίο θα βασίζεται στο Android.

Η Microsoft την ίδια στιγμή εργάζεται και στο Surface Neo, μία μεγαλύτερη συσκευή διπλής οθόνης η οποία θα έχει λειτουργικό σύστημα Windows 10X, μία ειδική έκδοση των Windows 10. Τόσο το Surface Duo όσο και το Surface Neo, τα αναμένουμε εντός του 2020, ίσως κοντά στον Οκτώβριο, μία περίοδο όπου η Microsoft διοργανώνει αρκετά events.

Tech Radar

  • Like 3