Το περίεργο Android smartphone με τις δύο οθόνες της Microsoft βγαίνει σε προσφορά!

Μόλις 7 μήνες έχουν περάσει από την κυκλοφορία του πρώτου Android smartphone της Microsoft. Ο λόγος για το Surface Duo, η συσκευή με τις δύο οθόνες της αμερικανικής εταιρείας η οποία πλέον διατίθεται με 50% έκπτωση, από τα $1400 στα $699. Το Surface Duo δεν κατάφερε να κατακτήσει την αγορά αφού μόλις 1 μήνα από την κυκλοφορία του, η εταιρεία έριξε την τιμή κατά $200, παρ’ όλα αυτά, η νέα τιμή είναι η χαμηλότερη που έχει υπάρξει ποτέ για το τηλέφωνο.

Η Microsoft δοκίμασε κάτι διαφορετικό με το Surface Duo, με μία dual-screen συσκευή στην οποία ο χρήστης θα μπορούσε είτε να χρησιμοποιήσει δύο Android εφαρμογές ταυτόχρονα είτε χρησιμοποιώντας τον ειδικό μηχανισμό 360 μοιρών να μετατρέψει τη συσκευή σε λειτουργία μίας οθόνης. Η συσκευή γενικά δεν έλαβε καλές κριτικές, κυρίως λόγω του περίεργου σχήματός της, τα προβλήματα στο λογισμικό, το υψηλό κόστος αλλά και τις περίεργες αποφάσεις αναφορικά με τα χαρακτηριστικά της.

Το καλύτερο πράγμα που μπορεί να πει κάποιος για το Surface Duo είναι ότι είναι μια όμορφη συσκευή. Είναι ίσως η λεπτότερη συσκευή Android όλων των εποχών με πάχος μόλις 4,8 χιλιοστά, όταν είναι ανοιχτή  ενώ τα δύο flat τζάμια που υπάρχουν στο εμπρόσθιο και οπίσθιο τμήμα, δίνουν μία υπέροχη μινιμαλιστική εμπειρία που θυμίζει φορητό υπολογιστή.

Διαθέτει δύο οθόνες 5.6 ιντσών με ανάλυση 1800 x 1350  και λόγο διαστάσεων 4:3. Στο εσωτερικό υπάρχει ο Snapdragon 855, ο οποίος ήταν ήδη 1 έτους όταν πρωτοκυκλοφόρησε η συσκευή και τώρα είναι ακόμη παλαιότερος. Η μνήμη RAM στα 6GB είναι μία «ενδιαφέρουσα» επιλογή καθώς δείχνει «μικρή» ειδικά όταν ο χρήστης θα θέλει να τρέξει δύο εφαρμογές ταυτόχρονα. Η συσκευή δεν διαθέτει NFC, ανθεκτικότητα στο νερό ή ασύρματη φόρτιση. Μάλιστα οι δύο οθόνες λειτουργούν στα 60Hz, μακριά από τα 120Hz που βρίσκουμε σε αρκετά σύγχρονα smartphones.

Ανεξάρτητα πάντως από την τιμή, το Duo λέγεται πως είναι μία περίεργη και άβολη συσκευή. Όταν αναδιπλώνεται σε λειτουργία μίας οθόνης, πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα Android τηλέφωνα που έχουν υπάρξει ποτέ με πλάτος 93.3 χιλιοστά. Μάλιστα, η «λίγο» μικρότερη συσκευή, το Nexus 6, δεν είναι καν κοντά σε αυτό το νούμερο, αφού έχει πλάτος 83 χιλιοστά. Με άλλα λόγια, η συσκευή της Microsoft έχει πλάτος 10 χιλιοστά περισσότερο από ένα τηλέφωνο που προηγουμένως θεωρήθηκε ως πολύ μεγάλο.

Επίσης, προβλήματα υπάρχουν και στις εφαρμογές, καθώς το Android έχει σχεδιαστεί κυρίως για μεγαλύτερες σε ύψος οθόνες και όχι για αναλογίες 4:3. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι εφαρμογές ναι μεν να εμφανίζονται μεγάλες στο Surface Duo αλλά δεν εμφανίζουν πολύ περιεχόμενο. Βέβαια, οι φήμες υποστηρίζουν ότι το τηλέφωνο είχε αρχικά σχεδιαστεί για μία ακυρωμένη έκδοση Windows, κάτι που εξηγεί το γιατί η συσκευή φαίνεται τόσο ακατάλληλη για Android.

  • Like 2