Εκδήλωση ειδικά για τα νέα προϊόντα της σειράς Surface ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει η Microsoft στις 22 Σεπτεμβρίου με την εταιρεία να έχει ήδη αποστείλει τις σχετικές προσκλήσεις σε δημοσιογράφους.

Η αφιερωμένη στο hardware εκδήλωση της εταιρείας, παρά τις προσκλήσεις, θα είναι online-only και επομένως οι δημοσιογράφοι δεν θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις νέες συσκευές της Microsoft, ανάμεσα στις οποίες αναμένεται να βρίσκονται οι διάδοχοι του Surface Laptop και Surface Duo. Στην πρόσκληση αναγράφεται ότι «η εταιρεία θα μιλήσει για συσκευές και τα Windows 11».

Στα τέλη Ιουλίου είχαν διαρρεύσει ορισμένες φωτογραφίες του Android-based Surface Duo 2 σε λευκό και μαύρο χρώμα, με τη συσκευή να φημολογείται ότι ενσωματώνει τον επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 888 σε συνδυασμό με δυνατότητες 5G και τεχνολογία NFC για ανέπαφες πληρωμές. Αν και ο Panos Panay θα επιχειρήσει να δικαιολογήσει κατά πάσα πιθανότητα την επιμονή της εταιρείας να συμπεριλάβει μία τέτοια συσκευή στο προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο, στην εποχή του Galaxy Z Fold 3, εξακολουθούμε να αναρωτιόμαστε αν έχει νόημα η ύπαρξη του και στην τελικά αν μας αρέσει, έστω και λίγο.

Αντίθετα, ανυπομονούμε να δούμε το νέο Surface Laptop ή Surface Book 4 που θα ανακοινώσει η εταιρεία. Αν και είχαν κυκλοφορήσει φήμες ότι η Microsoft θα παρουσίαζε τον διάδοχο του Surface Book 3, στο Windows Central είχαν υποστηρίξει παλαιότερα ότι ο φορητός υπολογιστής δεν θα έχει αυτό το όνομα καθώς θα ονομάζεται Surface Laptop Pro ή κάτι παρόμοιο. Και αυτό γιατί η εταιρεία επέλεξε να καταργήσει ένα βασικό στοιχείο του χαρακτήρα του Surface Book, την αποσπώμενη οθόνη (η οποία θα έχει διαγώνιο 14 ιντσών).

Το λανσάρισμα των Windows 11 στις 5 Οκτωβρίου δεν θα ήταν ολοκληρωμένο χωρίς την παρουσίαση της αναβαθμισμένης σειράς Surface Pro. Στις αρχές του χρόνου, η εταιρεία είχε λανσάρει το Surface Pro 7 Plus, ωστόσο απευθυνόταν μόνο σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες. Ευελπιστούμε η εταιρεία να παρουσιάσει τη νέα σειρά Surface Pro με αναβαθμισμένο σχεδιασμό που θα αξιοποιεί τα νέα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες των Windows 11. Στην εικόνα άλλωστε για το event, βλέπουμε μία συσκευή που μοιάζει με το Surface Pro.  

  • Like 1
  • Thanks 1