Δύο χρόνια μετά, η Microsoft παρουσιάζει το διάδοχο του Surface Book, του υβριδικού laptop της το οποίο αποτελεί την κορυφαία -και ακριβότερη- πρόταση της εταιρείας στην κατηγορία των φορητών υπολογιστών.

Εκτός από το μοντέλο των 13.5 ιντσών, φέτος η Microsoft λανσάρει και έκδοση του Surface Book 2 με οθόνη 15 ιντσών έτσι ώστε να τοποθετηθεί κατάλληλα στις αντίστοιχες προτάσεις της Apple με τη σειρά MacBook Pro. Εξωτερικά, το Surface Book 2 δεν έχει μεγάλες διαφορές από τον προκάτοχό του, με το χαρακτηριστικό hinge, το μέρος που ενώνεται η οθόνη με το υπόλοιπο σώμα της συσκευής, να έχει το χαρακτηριστικό κενό που θυμίζει βιβλίο. Αυτό άλλωστε δίνει και το υβριδικό χαρακτήρα της συσκευής αφού αρκεί το πάτημα ενός κουμπιού για να αποκολληθεί η οθόνη από τον υπόλοιπο υπολογιστή, και να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί αυτόνομα ως tablet ή να τοποθετηθεί αντίστροφα πάνω από το πληκτρολόγιο. Όπως αναφέρει η Microsoft, έχει προχωρήσει σε μερικό ανασχεδιασμό του μηχανισμού προκειμένου αυτός να είναι πιο σταθερός και να μην προκαλεί το κούνημα της οθόνης κατά την πληκτρολόγηση, όταν ο χρήστης δεν έχει τοποθετήσει τον υπολογιστή σε σταθερή επιφάνεια.

 

Παραμένουν οι δύο διαθέσιμες θύρες USB 3.1 Type A, ένας SDXC card reader, ο Surface Connector για σύνδεση σε dock αλλά και για πρώτη φορά μία θύρα USB-C η οποία όμως δεν υποστηρίζει το πρότυπο Thunderbolt.

mssurface-15-tabletmode-rgb-1.jpg

 


Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά, το μοντέλο των 13.5 ιντσών έρχεται με βελτιωμένη αντίθεση (1600:1), χρώματα, και με ανάλυση 3000 x 2000 pixels ενώ η μεγαλύτερη έκδοση του Surface Book 2 διαθέτει ανάλυση 3240 x 2160 pixels. Αναμενόμενα, και τα δύο μοντέλα ενσωματώνουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον τομέα των επεξεργαστών. Έτσι, το μικρότερο μοντέλο θα κυκλοφορήσει με 7ης γενιάς Kaby Lake (διπύρηνος επεξεργαστής Core i5) αλλά και με 8ης γενιάς Coffee Lake (τετραπύρηνος Core i7) επεξεργαστές ενώ το μεγαλύτερο μοντέλο θα κυκλοφορήσει με την όγδοη γενιά των τετραπύρηνων mobile επεξεργαστών της Intel (Coffee Lake). Όπως και πριν, η Microsoft θα διαθέσει και μοντέλα με διακριτή κάρτα γραφικών, τύπου GeForce GTX 1050 GPU αλλά και η GTΧ 1060 της Nvidia, δύο προτάσεις που κάνουν εφικτό το gaming στο Surface Book 2 στη Full HD ανάλυση και στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο για τα περισσότερα παιχνίδια.

 

Και τα δύο μοντέλα κυκλοφορούν αρχικά στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά με τιμή που ξεκινά από τα $1499 για την έκδοση του Surface Book 2 των 13.5 ιντσών με Core i5 επεξεργαστή ενώ η τιμή της έκδοσης των 15 ιντσών, ξεκινά από τα $2499.