Όπως αναμενόταν, η Microsoft ανακοίνωσε και το ανανεωμένο Surface Go 3, ωστόσο οι αλλαγές που έκανα δεν φαίνεται να αρκούν για να κάνουν έναν κάτοχο Surface Go 2 να αποχωριστεί το μηχάνημα του.

Στην ουσία, οι αλλαγές αφορούν μικρές ενισχύσεις στην ταχύτητα για ένα σχεδιασμό που έχει στην ουσία παραμείνει απαράλλαχτος από το 2018. Αυτό πάντως δεν είναι απαραίτητα κακό για τον δημοφιλή υπολογιστή 10,5 ιντσών της Microsoft ωστόσο όσοι περίμεναν δραστικές επεμβάσεις στο design μάλλον θα απογοητευτούν.

RE4ONGR2.jpg

Στη βασική έκδοση, ο επεξεργαστής Pentium Gold 4425Y αντικαταστάθηκε από τον Pentium Gold 6500Y ενώ στην higher spec έκδοση, ένας τετραπύρηνος Core i3 αντικατέστησε τον Core m3 για αυξημένη ταχύτητα κατά 60% σύμφωνα με τη Microsoft.

Οι επιλογές για τη μνήμη του συστήματος εξακολουθούν να περιορίζονται στα 4GB και 8GB και εφόσον θελήσετε να αποφύγετε τον αποθηκευτικό χώρο eMMC 64GB μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ ενός SSD χωρητικότητας 128GB και ενός 256GB. Η ανάλυση της οθόνης είναι 1.920 x 1.080 pixels ενώ υπάρχει υποδοχή USB-C και υποδοχή microSD καθώς και δυνατότητα επιλογής έκδοσης με υποστήριξη 4G/ LTE. Η διάρκεια της μπαταρίας είναι περίπου 11 ώρες σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία.

Το Surface Go 3 είναι διαθέσιμο για προ-παραγγελία και οι αποστολές θα ξεκινήσουν από τις 5 Οκτωβρίου, την ημέρα λανσαρίσματος των Windows 11. Οι τιμές με τον επεξεργαστή Pentium ξεκινούν από τα $399,99 (με 4GB RAM και 64GB αποθηκευτικό χώρο).

Η έκδοση με Core i3, 8GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου στοιχίζει $629,99. Για την ώρα δεν είναι διαθέσιμες οι εκδόσεις με LTE (θα διατεθούν μέσα στου επόμενους μήνες), οι οποίες στοιχίζουν περίπου $100 παραπάνω από τις εκδόσεις WiFi-only του επεξεργαστή (το pen και το keyboard cover δεν συμπεριλαμβάνονται στις παραπάνω τιμές).

Το Surface Go 3 θα το δούμε στην Ελλάδα από τις 5 Οκτωβρίου με προεγκατεστημένα Windows 11 και με τιμή που θα ξεκινά από τα €450 περίπου.

  • Like 2