Μια νέα πατέντα της Microsoft δείχνει μεντεσέ οθόνης που θυμίζει αρκετά αυτόν των HP Elite Folio και Acer ConceptD

Ένας μεγάλος ανασχεδιασμός φαίνεται να περιμένει το Surface Book της Microsoft, καθώς μέσω μιας νέας πατέντας της εταιρείας βλέπουμε ένα εντελώς διαφορετικό στυλ οθόνης σε σύγκριση με το Surface Book 3 και Surfac e Laptop.

Βέβαια όπως με κάθε πατέντα, το σχέδιο αυτό μπορεί να μην υλοποιηθεί ποτέ σε προϊόν που θα διατεθεί στην αγορά, με την Microsoft επίσης να μην αναφέρει κάποιο όνομα στα σχετικά έγγραφα.

microsoft-surface-kickstand-patent-1-cropped.jpg

"Ένας μεντεσές μιας συσκευής περιέχει μια βασική σύνδεση στήριξης μεταξύ οθόνης και βάσης. Καθώς η οθόνη περιστρέφεται γύρω από την βάση, η βασική υποστήριξη κινείται κατά μήκος μιας λωρίδας τριβής και σταθεροποιεί την οθόνη στη βάση. Ένας σταθεροποιητής μπορεί να συνδέεται στη βάση ή στην οθόνη." αναφέρεται στην πατέντα.

microsoft-surface-kickstand-patent-2-cropped.jpg

Αρχικά, τα σχέδια της πατέντας θυμίζουν το Magic Keyboard της Apple για iPad, ειδικά με το σχέδιο 2 που φαίνεται η οθόνη να μπορεί να τοποθετηθεί σε διάφορες θέσεις. Αρκετές ομοιότητες υπάρχουν και με το HP Elite Folio, το 2 σε 1 laptop.

Το ερώτημα παραμένει αν αυτά τα σχέδια προορίζονται για το Surface Book 4, καθώς σύμφωνα με φήμες η Microsoft έχει δεύτερες σκέψεις για μια αποσπώμενη οθόνη, κάτι που δεν βλέπουμε πλέον τόσο πολύ στις μέρες μας. Όπως γνωρίζουμε, ο επεξεργαστής του Surface Book περιορίζεται σε επίπεδα Ultrabook, καθώς βρίσκεται στο πίσω μέρος της οθόνης. Με αυτόν τον νέο σχεδιασμό, η Microsoft θα μπορεί να κατασκευάσει ένα ισχυρότερο Surface Book και να κρατήσει τις 2 σε 1 ρίζες της συσκευής.

microsoft-surface-kickstand-patent-7-cropped.jpg

Το concept μιας οθόνης που μπορεί να "τραβηχτεί μπροστά" επίσης δεν είναι κάτι νέο, καθώς η Acer το εφαρμόζει εδώ και χρόνια, συγκεκριμένα με το ConceptD 3 Ezels αλλά και με το Acer Aspire R7 που κυκλοφόρησε το 2013.

Όσον αφορά το πότε μπορεί να δούμε μια τέτοια συσκευή από την Microsoft, με την έλλειψη εξαρτημάτων στην αγορά είναι απίθανη μια κυκλοφορία μέσα στο 2021. Άλλα όπως όλοι ξέρουμε, η Microsoft είναι καλή στο να εκπλήσσει το κοινό της.