Αλλά χωρίς άλλες μεγάλες αλλαγές

Με το Surface Laptop 3 να υπάρχει στην αγορά σχεδόν δύο χρόνια, η Microsoft αποκάλυψε τον διάδοχό του, το Surface Laptop 4. Το Surface Laptop 4 συνεχίζει την παράδοση της σειράς, προσφέροντας ένα παραδοσιακό laptop με οθόνη αφής, με το νέο μοντέλο να μην φέρει σχεδιαστικές διαφορές σε σχέση με τον προκάτοχό του.

surface-laptop-4-1.jpg

Και τα δύο μοντέλα 13,5 και 15 ιντσών είναι πανομοιότυπα με το μοντέλο περασμένης γενιάς, με την κύρια διαφορά να είναι η διάθεση με Intel επεξεργαστές 11ης γενιάς, όπως και για πρώτη φορά βλέπουμε επεξεργαστές AMD Ryzen στα μοντέλα 13,5 ιντσών. Για την ώρα, γνωρίζουμε πως οι AMD επεξεργαστές θα βασίζονται στην αρχιτεκτονική Zen 2 κι όχι στη νεώτερη και δυνατότερη Zen 3.

Στα Surface Laptop 4 μοντέλα με Intel επεξεργαστές, η εταιρεία υπόσχεται διαφορά απόδοσης 70% και διάρκεια μπαταρίας έως 19 ώρες, ενώ σε μερικές περιπτώσεις η διαφορά απόδοσης μπορεί να είναι διπλάσια σε σχέση με το Surface Laptop 3, κάτι που δείχνει την πρόοδο της Intel στους φορητούς επεξεργαστές της. Πέρα από αυτή την αναβάθμιση, τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά είναι ίδια : 201-ppi Pixel Sense οθόνη με αφή, Windows Hello webcam ανάλυσης 720p και USB Type-C και Type-A θύρες. Ακόμη δεν έγινε προσθήκη Thunderbolt θύρας που θα επέτρεπε γρηγορότερες ταχύτητες σε εξωτερικές μονάδες αποθήκευσης ή και εξωτερικές κάρτες γραφικών.

Αυτά τα νέα βέβαια δεν προκαλούν εντυπώσεις, καθώς από το λανσάρισμα του πρώτου Surface Laptop, σκοπός της Microsoft ήταν να προσφέρει ένα βασικό μηχάνημα που να προορίζεται σε κάθε καταναλωτή. Το περσινό Surface Laptop Go ήταν ένα ενδιαφέρον εγχείρημα στο να προσφέρει μια μικρότερη εναλλακτική πρόταση, αλλά πέρα από αυτό δεν είδαμε άλλες παρόμοιες κινήσεις.

surface-laptop-4-2.jpg

Το Surface Laptop 4 θα κυκλοφορήσει 15 Απριλίου σε Β. Αμερική, Καναδά και Ιαπωνία ξεκινώντας από τα $999 για το μοντέλο 13,5 ιντσών, με Ryzen 5 επεξεργαστή, 8GB RAM και 256GB αποθηκευτικού χώρου. Όσοι θέλουν το high-end μοντέλο, για $2,299 μπορούν να αποκτήσουν το 13,5 ιντσών μοντέλο με επεξεργαστές Core i7, 32GB RAM και 1TB αποθηκευτικού χώρου και για $2,399 το μοντέλο 15 ιντσών με αντίστοιχα χαρακτηριστικά.