Η Microsoft ανέπτυξε το Surface Adaptive Kit ειδικά για ανθρώπους με αναπηρίες.

Το kit καθιστά τη γκάμα φορητών υπολογιστών και tablet της Microsoft περισσότερο προσβάσιμη χρησιμοποιώντας ετικέτες (ορισμένες ανάγλυφες) στα πλήκτρα, δείκτες για τις θύρες καθώς και ειδικές λαβές υποστήριξης για το άνοιγμα του άνω τμήματος/ οθόνης.

Οι ανάγλυφες ετικέτες ή οι απλές ετικέτες διευκολύνουν στον εντοπισμό των σημαντικότερων πλήκτρων ή την εύρεση θυρών και καλωδίων. Η υποστήριξη για το άνοιγμα περιλαμβάνει ένα λουράκι με θηλάκι για μεγαλύτερη ευελιξία κατά το άνοιγμα του άνω τμήματος του φορητού υπολογιστή ή ακόμα και του kickstand του Surface. Η Microsoft δημιούργησε το  Surface Adaptive Kit σε συνεργασία με άτομα με αναπηρίες για να διασφαλίσει ότι καλύπτει ένα ευρύ φάσμα αναγκών.

lcimg_9d52bc5f_f647_4fc1_98c7_6b25e0f43196.0.jpg

Το Surface Adaptive Kit θα περιλαμβάνει μία σειρά από ετικέτες, ένα σύστημα εφαρμογής των ετικετών, ημιδιαφανείς ανάγλυφες (τρισδιάστατες) ετικέτες, απτικούς δείκτες, οι οποίοι είναι ανάγλυφοι ώστε να εντοπίζονται ευκολότερα θύρες ή καλώδια, έναν δακτύλιο καθώς και ένα λουράκι με θηλάκι.

lcimg_85f7bacd_342e_46e3_8a42_dfa55ee3f4fe.jpg

Η Microsoft δεν έχει ακόμα ανακοινώσει την τιμή ή την διαθεσιμότητα του kit, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα στην χρονιά. Σχεδιάστηκε για να λειτουργεί άψογα με το Surface Pro 7 ή νεότερη έκδοση, με το Surface Laptop 3 ή νεότερη έκδοση, με το Surface Book 3 και βεβαίως με το νέο Surface Laptop Studio. Επίσης είναι συμβατό με το Surface Dock 2 καθώς και με τα πληκτρολόγια Designer Compact και Bluetooth της εταιρείας.

 

  • Like 4