Αναβάθμιση σε όλα τα επίπεδα για τη δεύτερη γενιά του αναδιπλούμενου android smartphone της Microsoft.

Μια από τις σημαντικότερες ανακοινώσεις στη σημερινή παρουσίαση της Microsoft ήταν χωρίς αμφιβολία το Surface Duo 2, του μοναδικού smartphone που κυκλοφορεί η εταιρεία και το οποίο στηρίζεται στο Android.

Έχοντας στόχο να διορθώσει τα κακώς κείμενα του προκατόχου του, το Surface Duo 2 διατηρεί το μοναδικό «αναδιπλούμενο» χαρακτήρα του, διαθέτοντας δύο OLED oθόνες 8,3 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 90hz, με μεγάλα πάντα περιθώρια περιμετρικά. Νέο στοιχείο στο σχεδιασμό είναι μια μικρή καμπύλη στο άκρο της οθόνης που επιτρέπει στον χρήστη να βλέπει μια σειρά από πληροφορίες όπως την ώρα ή διάφορες ειδοποιήσεις όταν η συσκευή είναι κλειστή. Η εταιρεία δεν ανέφερε κάποια νέα πληροφορία για το μεντεσέ (hinge) που «δένει» τις δύο οθόνες, όμως με βάση το βίντεο που είδαμε, αυτό φαίνεται να διαθέτει αρκετές αλλαγές.

image.png.f7fc4e777cec614abf78b4a5334f9615.png

Στο εσωτερικό του το Surface Duo 2 ενσωματώνει το Snapdragon 888 SoC της Qualcomm, με άγνωστη μνήμη για την ώρα αλλά με υποστήριξη 5G για πρώτη φορά. Πιο σημαντική θα βρουν οι περισσότεροι την προσοχή που έδωσε η Microsoft στο φωτογραφικό σύστημα της συσκευής, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τον προκάτοχό του. Κι' αυτό διότι αποτελείται από τρεις αισθητήρες οι οποίοι προεξέχουν πάντως από το σώμα της συσκευής.

Ο πρώτος αισθητήρας είναι υπερευρυγώνιος με ανάλυση 16MP και f/2.2 ενώ ο ευρυγώνιος υποστηρίζει οπτική σταθεροποίηση, με ανάλυση 12MP και f/1.7. Τέλος ο τηλεφακός έχει ανάλυση 12MP, διάφραγμα f/2.4 και υποστηρίζει κι' αυτός με τη σειρά του οπτική σταθεροποίηση. 

Στον τομέα του λογισμικού, το Surface Duo 2 στηρίζεται στο Android, με τη Microsoft να έχει προχωρήσει σε διάφορες αλλαγές για καλύτερη χρήση των εφαρμογών αλλά και των παιχνιδιών, προκειμένου να γίνεται η βέλτιστη χρήση των δύο οθονών. Στη δεύτερη περίπτωση μάλιστα επιβεβαιώθηκε ότι το Xbox Game Pass έρχεται στη συσκευή με τα εργαλεία ελέγχου του παιχνιδιού να βρίσκονται στη δεύτερη οθόνη, μετατρέποντάς το έτσι σε μια φορητή παιχνιδοκονσόλα τύπου Nintendo 3DS. Συνολικά 150 παιχνίδια αρχικά θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με αυτό τον τρόπο, όπως τα Asphalt Legends 9, Modern Combat 5, και Dungeon Hunter 5.

Υποστηρίζει ακόμα το νέο Surface Pen 2 προκειμένου ο χρήστης να κρατά χειρόγραφες σημειώσεις ή να ζωγραφίζει με τις κατάλληλες εφαρμογές. Η τοποθέτηση του stylus γίνεται πάνω στη συσκευή μαγνητικά όπως και η φόρτισή του.

Το Surface Duo 2 θα κυκλοφορήσει στις 21 Οκτωβρίου και στην Ευρώπη με τιμή €1599.

  • Like 3