Η Microsoft θέλει οι χρήστες που έχουν ξεμείνει στα Windows XP να αναβαθμίσουν πριν λήξει η επίσημη υποστήριξη του λειτουργικού συστήματος, σε ένα μήνα από σήμερα. Ακριβώς για αυτό το λόγο η εταιρεία κάνει μερικές κινήσεις τις τελευταίας στιγμής για να τους παρακινήσει να αναβαθμίσουν το συντομότερο.

Η εταιρεία έχει στόχο να αποστείλει στους χρήστες μία ειδοποίηση για το τέλος της επίσημης υποστήριξης του λειτουργικού συστήματος στις 8 Μαρτίου, ένα μήνα πριν τις 8 Απριλίου, όταν και θα σταματήσει επίσημα η υποστήριξη. Η ειδοποίηση, θα επανέρχεται κάθε 8 του μηνός, εκτός και αν απενεργοποιηθεί από το χρήστη.

Αν και η εταιρεία δεν μπορεί να εξαναγκάσει κανένα να χρησιμοποιήσει μοντέρνο λογισμικό, οι κινήσεις της τελευταίας στιγμής δείχνουν ότι θέλει να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της.

 

Από τις 8 Απριλίου και μετά, όποια κενά ασφαλείας υπάρχουν, και δεν έχουν κλείσει από patches της Microsoft, θα παραμείνουν ανοιχτά προς εκμετάλλευση από επιτήδειους που γράφουν κώδικα malware. Αν και η Google θα συνεχίσει να προσφέρει υποστήριξη στον Chrome για τα Windows XP για όλο το 2015 και η Microsoft θα συνεχίζει να υποστηρίζει τα Windows XP με τα Microsoft Security Essentials έως στις 14 Ιουλίου του 2015, είναι σαν να προσπαθείς να σώσεις τον Τιτανικό με… μονωτική ταινία. Δεν υπάρχει η παραμικρή εξασφάλιση.

 

Σύντομα, η Microsoft θα προσφέρει μία δωρεάν έκδοση του PCmover Express της Laplink, για να μεταφέρουν, όσοι χρήστες το θέλουν τα δεδομένα τους (email, επαφές, μουσική, video κ.ά), σε νέες εκδόσεις των Windows. Όπως αναφέραμε η “popup” ειδοποίηση, θα κάνει την εμφάνιση της στα PC των χρηστών που “τρέχουν” Windows XP στις 8 Μαρτίου. Μόνο όσοι χρήστες έχουν επιλέξει να δέχονται αναβαθμίσεις μέσω του Windows Update θα δουν την σχετική ειδοποίηση πάντως, η οποία θα προσφέρει ένα σύνδεσμο για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα για την λήξη της επίσημης υποστήριξης του λειτουργικού συστήματος.

 

Link.png Site: ']PCWorld

Link.png Site: http://www.engadget.com/2014/03/03/windows-xp-migration-incentives/']Engadget