Η Microsoft ολοκλήρωσε την διαδικασία ανάπτυξης του Windows 8.1 Update 1. Σύμφωνα με πηγές του TheVerge, η Microsoft έδωσε την έγκριση της για την τελική έκδοση της αναβάθμισης, μίας διαδικασίας γνωστής εσωτερικά και ως RTM (Release to Manufacturing). Απριλίου.

Ο γίγαντας του λογισμικού, ξεκίνησε μάλιστα ήδη την προώθηση της αναβάθμισης σε συνεργάτες και κατασκευαστές υπολογιστών, ένα μήνα πριν την επίσημη διάθεση της. Σύμφωνα με τον γνωστό Ρώσο leaker WZor, το τελικό compile της έκδοσης έγινε στις 21 Φεβρουαρίου.

 

Αν και η αναβάθμιση είναι έτοιμη, παραμένει άγνωστο πως η Microsoft θα “βαφτίσει” την τελική έκδοση. Η εταιρεία, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο πρόσφατο Mobile World Congress, αναφέρθηκε στην αναβάθμιση “Update 1” ως “Spring Update for Windows 8.1”.

 

Οι περισσότερες βελτιώσεις που φέρνει η αναβάθμιση στα Windows 8.1 αφορούν στους χρήστες που χρησιμοποιούν desktop υπολογιστές και πληκτρολόγιο και ποντίκι, και δεν διαθέτουν οθόνη αφής. Υπάρχει δυνατότητα να φαίνονται οι εφαρμογές Windows 8 στην μπάρα εργασιών του desktop, δυνατότητα εμφάνισης της μπάρας εργασιών πάνω από εφαρμογές Windows 8-style καθώς και μία νέα μπάρα τίτλου, στο πάνω μέρος των εφαρμογών Windows 8 με επιλογές σμίκρυνσης, κλεισίματος κ.ά.

 

gallery_286955_897_56783.jpg

 

H Microsoft επίσης έχει προσθέσει ένα πλήκτρο “Shut down” στην αρχική οθόνη, για συστήματα χωρίς οθόνη αφής καθώς και ένα νέο search button. Αν επίσης οι χρήστες κάνουν δεξί κλικ πάνω σε Live Tiles, εμφανίζεται ένα μενού με δυνατότητες για αλλαγή του μεγέθους τους, δυνατότητα ξεκαρφιτσώματος κ.ά. Στους υπολογιστές που δεν διαθέτουν οθόνη αφής, το λειτουργικό σύστημα θα “μπουτάρει” απευθείας στο UI του desktop. Σημαντικές βελτιώσεις έχουν γίνει και στο χώρο που θα απασχολούν τα νέα Windows 8.1.

 

gallery_286955_897_34991.jpg

 

Έτσι, εκτός από τις μεταβολές στο κόστος της άδειας χρήσης, οι κατασκευαστές θα μπορούν να επωφεληθούν επίσης και από την κατασκευή υπολογιστών με 1GB RAM και 16GB αποθηκευτικού χώρου, προσφέροντας συσκευές με αρκετά χαμηλότερο κόστος. Η Microsoft αναμένεται να διαθέσει την αναβάθμιση Windows 8.1 Update 1 στις 8

 

gallery_286955_897_89057.jpg

 

Link.png Site: http://www.theverge.com/2014/3/4/5468968/windows-8-1-update-1-rtm-release-date-april[/url]']TheVerge