Ένα γνωστό πρόβλημα θα μπορούσε να αποτρέψει τη διαγραφή δεδομένων, αλλά η Microsoft έχει μια λύση.

Η επιλογή «Κατάργηση Όλων» που υπάρχει στην Επαναφορά των Windows ενδέχεται στην πραγματικότητα να αφήνει πίσω ορισμένα δεδομένων λόγω ενός γνωστού ζητήματος που έχει πλέον αναγνωριστεί από τη Microsoft. Η εταιρεία εξήγησε ότι το πρόβλημα προκαλείται από την υπηρεσία αποθήκευσης cloud OneDrive.

Όταν επιχειρείτε να επαναφέρετε μια συσκευή Windows με εφαρμογές που έχουν φακέλους με δεδομένα, όπως το OneDrive ή το OneDrive για επιχειρήσεις, τα αρχεία που έχουν ληφθεί ή συγχρονιστεί τοπικά από το OneDrive ενδέχεται να μην διαγραφούν όταν επιλέγετε το «Κατάργηση Όλων».

Ωστόσο, το πρόβλημα μπορεί να εμφανιστεί και όταν επιχειρήσει κάποιος μία χειροκίνητη επαναφορά από τα Windows ή μία απομακρυσμένη επαναφορά.

Ο MVP της Microsoft (βραβείο που απονέμεται σε ειδικούς της τεχνολογίας) Rudy Ooms ήταν ο πρώτος που εντόπισε το ζήτημα, αφού παρατήρησε ότι τόσο τα απομακρυσμένα όσο και τα τοπικά αρχεία που έμεναν πίσω σε συσκευές Windows 10 άφηναν τα δεδομένα του χρήστη αναγνώσιμα στον φάκελο Windows.old του λειτουργικού συστήματος. Ταυτόχρονα, το ζήτημα μετακινεί επίσης δεδομένα κρυπτογραφημένα με το Bitlocker στον ίδιο φάκελο, αν και στη συνέχεια είναι αναγνώσιμα καθώς τα δεδομένα σταματούν να είναι πλέον κρυπτογραφημένα.

Το ζήτημα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με την ενημέρωση του Οκτωβρίου KB5006670 για συστήματα Windows 10. Ωστόσο, όλες οι εκδόσεις των Windows, συμπεριλαμβανομένων των Windows 10 20H2 έως 21H2, ακόμη και των Windows 11 επηρεάζονται από το σφάλμα.

Η Microsoft εργάζεται επί του παρόντος σε μια διόρθωση του ζητήματος που σκοπεύει να κυκλοφορήσει σε μια επερχόμενη ενημέρωση των Windows.

Την ίδια στιγμή, η Microsoft έχει βρει μια λύση για τους χρήστες των Windows για να διασφαλίσει ότι δεν θα μείνουν πίσω δεδομένα μετά την επαναφορά μιας συσκευής. Ουσιαστικά, περιλαμβάνει την αποσύνδεση του OneDrive πριν την επαναφορά οποιασδήποτε συσκευής Windows. Για πρόσθετες λεπτομέρειες, η Microsoft έχει αναρτήσει ένα σχετικό άρθρο.

  • Like 1
  • Confused 1