Λίγο μετά την αποκάλυψη των νέων Windows 10, εκπρόσωποι της Microsoft συζητώντας με τους δημοσιογράφους μίλησαν για τη στρατηγική της εταιρείας μελλοντικά.

Πιο συγκεκριμένα, ο Terry Myerson, μιλώντας στην Ina Fried του Re/code είπε ότι η εταιρεία γνώρισε μεγάλη επιτυχία με τη στρατηγική της να διαθέσει δωρεάν τα Windows για συσκευές με οθόνες μικρότερης διαγωνίου από τις 9 ίντσες (η συγκεκριμένη στρατηγική αποκαλύφθηκε στις αρχές της χρονιάς και στο συνέδριο BUILD).

 

Πιο συγκεκριμένα, ο Terry Myerson ανέφερε ότι από τότε που ανακοίνωσαν τη μεγάλη αυτή αλλαγή στα σχέδια αδειοδότησης, 50 νέες εταιρείες συνεργάστηκαν με τη Microsoft για να κατασκευάσουν tablets και συσκευές Windows Phone. Με τα νέα Windows 10, είπε ο Myerson, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξουμε κάτι στη συγκεκριμένη στρατηγική. Βεβαίως, η εταιρεία δεν αποκάλυψε το παραμικρό σχετικά με την αδειοδότηση ή τη τιμολογιακή της πολιτική σε σχέση με τα Windows 10, ωστόσο η εταιρεία είναι προφανές ότι στοχεύει να προωθήσει το νέο της λειτουργικό σύστημα σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

 

Μέρος αυτής της στρατηγικής για να δελεάσει και να προσελκύσει πολλούς περισσότερους χρήστες, θα μπορούσε να είναι η δωρεάν αναβάθμιση στα Windows 10 από κάποιες παλαιότερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος της εταιρείας -π.χ από τις εκδόσεις Windows 8/8.1. Όσο πλησιάζουμε προς την κυκλοφορία των Windows 10, κάπου στα μέσα του 2015, θα μάθουμε περισσότερα.

 

Link.png Site: Neowin