Μια γκάφα της Microsoft, ίσως μας δίνει μια εικόνα για το τι θα πρέπει να περιμένουμε στις μελλοντικές εκδόσεις των Windows 10.

Συγκεκριμένα, για μικρό χρονικό διάστημα, όσοι συμμετείχαν στο δοκιμαστικό πρόγραμμα των Windows, είχαν πρόσβαση στην έκδοση 18947 των Windows 10 η οποία προοριζόταν αποκλειστικά για εσωτερική χρήση και για όσους Windows Insiders χρησιμοποιούν 32-bit συσκευές. Από τα στοιχεία που προκαλούν έκπληξη σε αυτή την έκδοση είναι ένα ανανεωμένο μενού έναρξης (Start menu) το οποίο δεν διαθέτει Live Tiles αλλά εικονίδια. Όπως φαίνεται, η Microsoft πειραματίζεται με τη συγκεκριμένη αλλαγή, χωρίς να είναι σίγουρο ότι προτίθεται να αφήσει πίσω της τα Live Tiles τα οποία γνωρίσαμε από τη mobile προσπάθεια της εταιρίας, τα Windows Phone. Επιπλέον η έκδοση 18947 των Windows 10 υποστηρίζει και ένα εργαλείο αναζήτησης GIF μέσα στο μενού επιλογής emoji που διαθέτει το λειτουργικό σύστημα.

76591888_StartMenu.jpg.ed626fce0d0db48b2ba208a92170eab3.jpg

Εσωτερική δοκιμή ενός νέου Start Menu

Η επικεφαλής του προγράμματος Windows Insider, Dona Sarkar, ανέφερε ότι η Microsoft «ερευνά το θέμα», χωρίς όμως να υπάρχει νεότερη ενημέρωση.. Πάντως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Microsoft πραγματοποιεί ένα τέτοιο λάθος. Το 2017, η εταιρεία κυκλοφόρησε εσωτερικές εκδόσεις των Windows 10 για PC και mobile συσκευές, κάτι που είχε αποτέλεσμα τη συνεχή επανεκκίνηση πολλών συστημάτων στα οποία εγκαταστάθηκε το λογισμικό. Η Microsoft γρήγορα εντόπισε το λάθος της και βοήθησε όσους χρήστες των Windows 10 αντιμετώπιζαν το πρόβλημα, δημιουργώντας ένα εργαλείο επανάκτησης συστήματος. 

The Verge

  • Sad 1