Τα Windows 10 ίσως σύντομα θα μπορούν να τρέχουν Android mobile apps.

Πρόσφατα υπήρχαν αναφορές ότι η Microsoft ίσως φέρει τα Android apps στα Windows 10. Η ιστοσελίδα Windows Central έφερε όμως στο φως κι άλλες πληροφορίες που ενισχύουν αυτή τη θεωρία. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η Microsoft ήδη εργάζεται σε ένα λογισμικό το οποίο θα επιτρέπει στους προγραμματιστές να φέρουν τις Android εφαρμογές τους στα Windows 10, σχεδόν χωρίς καμία αλλαγή στον κώδικα και απλά ανεβάζοντας τα apps στο Microsoft Store. Το Windows Central αναφέρει πως το project έχει την κωδική ονομασία Latte και ίσως γίνει σύντομα διαθέσιμο.

Η Microsoft έχει προσπαθήσει και στο παρελθόν με το Project Astoria να φέρει τα Android apps στα Windows 10. Το Project Latte θα είναι ένα παρόμοιο λογισμικό το οποίο θα βασίζεται στο WSL, Windows Subsystem for Linux. Για να τρέξουν οι εφαρμογές, η Microsoft θα πρέπει να δημιουργήσει ένα δικό της Android υποσύστημα. Και με το μεγάλο ερώτημα τι θα κάνει τελικά η αμερικανική εταιρία με τις υπηρεσίες Google, σύμφωνα με το Windows Central, είναι απίθανο το Project Latte να περιλαμβάνει υποστήριξη για αυτές τις υπηρεσίες, καθώς η Google δεν επιτρέπει την εγκατάστασή τους σε οτιδήποτε άλλο εκτός από συσκευές Android και Chrome OS. Αυτό σημαίνει πως οι εφαρμογές που απαιτούν υπηρεσίες Google Play, θα πρέπει πρώτα να ενημερωθούν και έπειτα να ανέβουν στο Microsoft Store.

Σήμερα, οι χρήστες μπορούν να εκτελούν εφαρμογές Android στο PC μέσω streaming και την εφαρμογή YourPhone που βρίσκεται ενσωματωμένη στα Windows 10. Μία εφαρμογή όμως η οποία περιορίζει τη συγκεκριμένη λειτουργία σε κάποιες Samsung συσκευές και μάλιστα δεν είναι πάντα αξιόπιστη. Η δυνατότητα εγκατάστασης και εκτέλεσης των Android εφαρμογών απευθείας από τον ίδιο τον υπολογιστή θα προσφέρει μία πολύ καλύτερη εμπειρία, χωρίς αυτή να εξαρτάται από το smartphone του χρήστη.

Το Project Latte θα επιτρέπει στους προγραμματιστές να φέρουν εφαρμογές στο Store οι οποίες δεν διαθέτουν έκδοση για Windows. Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε τι είδους εφαρμογές θα έρθουν τελικά στα Windows, καθώς αρκετές από αυτές έχουν σχεδιαστεί κυρίως για τηλέφωνα και συνήθως είναι χρησιμότερες σε mobile συσκευές και όχι απαραίτητα σε έναν υπολογιστή στον οποίο ο χρήστης έχει μεγαλύτερη ποικιλία προγραμμάτων.

Θεωρώντας λοιπόν το Project Latte θα φέρει τις εφαρμογές Android στα Windows 10, το λειτουργικό σύστημα της Microsoft θα υποστηρίζει μία ακόμη μεγαλύτερη ποικιλία apps μαζί με αυτές από πλατφόρμες όπως PWA, UWP, Win32 αλλά και Linux (μέσω WSL). Πηγές κοντά στο project ανέφεραν πως η Microsoft ελπίζει να ανακοινώσει το Latte το επόμενο έτος και θα μπορούσε να αποτελεί μέρος της μεγάλης φθινοπωρινής ενημέρωσης του 2021 των Windows 10.

  • Like 5
  • Thanks 2