Από εσωτερική έκδοση της Microsoft που διέρρευσε πριν λίγη ώρα.

 

Μια πρώτη γεύση από τα επερχόμενα Windows 11 μπορούμε να πάρουμε  σήμερα, με την επίσημη παρουσίαση του λειτουργικού να είναι προγραμματισμένη για τις 24 Ιουνίου. Με βάση την ιστοσελίδα Betaworld στην οποία δημοσιεύθηκε μία από τις δοκιμαστικές εκδόσεις του νέου λειτουργικού, μπορούμε να δούμε για πρώτη φορά το ανανεωμένο περιβάλλον του διαδόχου των Windows 10, ενώ επιβεβαιώνεται και η τελική του ονομασία.

Όπως αναμενόταν, οι αλλαγές στο περιβάλλον των Windows 11 είναι βασισμένες στα Windows 10X, της έκδοσης των Windows που τελικά δεν θα δει το φως της κυκλοφορίας αφού η Microsoft έχει άλλα πλάνα για τα συστήματα ARM καθώς και αυτά που διαθέτουν «ξεχωριστά form factors». Η έκδοση φέρει την ονομασία Windows 11 Pro με αριθμό build 210529-1541.

641972136_Windows11_pic16.jpg.90ab354b3ef4c6054e77dfa9d4177bf5.jpg

Με νέο background και ήχο έναρξης, τα Windows 11 διαθέτουν μια πιο απλή μπάρα εργασίας όπου τα εικονίδια με τις καρφιτσωμένες εφαρμογές αλλά και αυτές που τρέχει ο χρήστης, βρίσκονται στο κέντρο της. Παρελθόν αποτελούν τα Live Tiles από το μενού έναρξης (Start Menu) το οποίο μετατρέπεται περίπου σαν έναν καμβά από εφαρμογές που ο χρήστης μπορεί να «καρφιτσώσει» για άμεση πρόσβαση. Εντελώς καινούρια είναι η διαδικασία εγκατάστασης που διακρίνεται για τα όμορφα γραφικά και τα πιο επεξεγηματικά μενού. Στις απογοητεύσεις μπορεί να προστεθεί το γεγονός ότι πολλά από τα κλασσικά (legacy) στοιχεία των Windows όπως το Control panel ή κάποια συγκεκριμένα μενού, παραμένουν στο λειτουργικό χωρίς ανασχεδιασμό.

Το σίγουρο είναι ότι έχουμε να μάθουμε πολλά για τη νέα γενιά των Windows, με όλες τις λεπτομέρειες να γίνονται γνωστές κατά την επίσημη παρουσίαση στις 24 Ιουνίου, στις 6.00μμ. Η παρουσίαση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από την ιστοσελίδα της Microsoft με ελληνικούς υποτίτλους.

Ήχος έναρξης των Windows 11

  • Like 13
  • Thanks 2
  • Sad 1