Ενώ οι χρήστες που χρησιμοποιούν Windows 11 έχουν τρεις φορές μεγαλύτερη αλληλεπίδραση με το Microsoft Store σε σύγκριση με χρήστες των Windows 10

Η Microsoft προχώρησε στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου για το οικονομικό έτος 2022, με τα έσοδα συνολικά να φτάνουν τα $51,7 δισεκατομμύρια. Κατά το τρίμηνο, η εταιρεία μοιράστηκε πως οι πωλήσεις υπολογιστών ξεπέρασε τις προσδοκίες της ενώ επίσης μοιράστηκε ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία για τα Windows 11, Windows 10 και άλλες υπηρεσίες της.

Πλέον, πάνω από 1,4 δισεκατομμύρια συσκευές είναι μηνιαία ενεργές και τρέχουν Windows 11 ή Windows 10. Στα οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου 2021, η Microsoft είχε μοιραστεί πως τα Windows 10 είναι εγκατεστημένα σε περισσότερες από 1,3 δισεκατομμύρια ενεργές συσκευές, με τα Windows 11 να γίνονται διαθέσιμα μεταξύ των δύο αυτών τριμήνων.

Πέρα από την αύξηση συσκευών που τρέχουν Windows, το κοινό πλέον χρησιμοποιεί υπολογιστές περισσότερο σε σύγκριση με άλλες χρονιές. Η Microsoft αποκάλεσε το γεγονός αυτό την "αναγέννηση των PC" καθώς όχι μόνο ξοδεύουμε περισσότερο χρόνο στον υπολογιστή, αλλά πλέον υπάρχει μεγαλύτερος αριθμός υπολογιστών ανά σπίτι ειδικά εν μέσω πανδημίας.

Τα Windows 11 παρουσίασαν έναν ανανεωμένο σχεδιασμό, αρκετές νέες λειτουργίες και μια νέα έκδοση του Microsoft Store. Σύμφωνα με την Microsoft, οι χρήστες των Windows 11 έχουν τρεις φορές μεγαλύτερη αλληλεπίδραση με το Microsoft Store σε σύγκριση με χρήστες των Windows 10. Η εταιρεία μοιράστηκε μια νέα στρατηγική και επέμενε πως θα στηρίξει το app store και την επέκτασή του και σε άλλων ειδών εφαρμογές όταν ανακοίνωσε τα Windows 11, μια πολιτική που φαίνεται να δουλεύει σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα.

Τέλος, δυνατά αποτελέσματα είχε και το Teams, καθώς πάνω από 90% των εταιρειών που βρίσκονται στο Fortune 500, χρησιμοποιούν το Teams Phone, με πρόσφατη προσθήκη να είναι η Walmart με πάνω από 2 εκατομμύρια εργαζόμενους.

  • Haha 1