Όλες οι εμπορικές εκδόσεις των Windows 11 που θα βρίσκονται προεγκατεστημένες σε νέα συστήματα θα έχουν ενεργοποιημένο από την αρχή το dark mode.

Με το dark mode ενεργοποιημένο ως προκαθορισμένη ρύθμιση θα διατεθούν τα Windows 11 όπως ανακοίνωσε η Microsoft, με τους χρήστες να μπορούν να αλλάξουν το θέμα πολύ εύκολα αν το επιθυμούν μέσα από το Personalization μενού. Τα νέα προέρχονται από ομιλία της Melissa Grant κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Microsoft Inspire.

"Μιας και ξοδεύουμε όλο και περισσότερο χρόνο μπροστά σε φωτεινές οθόνες, όχι μόνο για emails, αλλά και για επαγγελματικές συζητήσεις όπως και για προσωπικούς λόγους, θα έχουμε αυτόματα ενεργοποιημένο το σκοτεινό θέμα σε όλες τις εμπορικές εκδόσεις των Windows 11από προεπιλογή, ώστε να ξεκουραστούν τα μάτια σας."

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δοκιμάσουν τα Windows 11 μαζί με το dark mode μέσω των ήδη διαθέσιμων Insider preview builds. Όπως είδαμε και με το dark mode των Windows 10, έτσι και στα Windows 11 αρκετά στοιχεία στο γραφικό περιβάλλον αντικαθιστούν το λευκό χρώμα με μαύρο ή γκρι.

Το dark mode γίνεται όλο και πιο διαδεδομένο σε λειτουργικά συστήματα και εφαρμογές, με την Microsoft να το διαθέτει πλέον στον Edge browser της, στο Office και άλλες mobile εφαρμογές της.

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 2