Η Microsoft ήρθε αντιμέτωπη με σκληρή κριτική και τώρα κάνει την αλλαγή του προεπιλεγμένου browser διαδικασία 1 κλικ.

Αρκετοί είναι οι χρήστες που έχουν ήδη αναβαθμίσει στα Windows 11. Δυστυχώς, όσοι έκαναν την αναβάθμιση ήρθαν αντιμέτωποι με μία περίεργη κατάσταση. Η αλλαγή του προεπιλεγμένου browser στα Windows ήταν δυσκολότερη απ’ όσο θα έπρεπε.

Μέχρι και πριν την ενημέρωση, ο χρήστης έπρεπε να αλλάξει αρκετές καταλήξεις αρχείων για να επιλέξει τον προεπιλεγμένο browser. Μέσα στο μενού Ρυθμίσεις > Εφαρμογές > Προεπιλεγμένες Εφαρμογές, οποιαδήποτε κατάληξη έγραφε «Microsoft Edge» έπρεπε να αλλάξει χειροκίνητα σε «Chrome» ή οποιονδήποτε άλλο browser. Μια διαδικασία κάπως δυσκολότερη που κανονικά θα έπρεπε να γίνονταν με 1 κλικ.

Ευτυχώς, η Microsoft διορθώνει επιτέλους αυτό το θέμα. Η ενημέρωση KB5011563 φέρνει τη λύση του ενός κλικ που όλοι οι χρήστες είχαν συνηθίσει από τα Windows 10. Αντί ο χρήστης να πρέπει να αλλάξει πολλαπλές καταλήξεις αρχείων, απλά πρέπει να πατήσει ένα κουμπί στο πάνω μέρος της σελίδας για να αλλάξει τον προεπιλεγμένο browser. Έπειτα, τα Windows 11 θα ενημερώσουν αυτόματα όλες τις απαιτούμενες καταλήξεις αρχείων.

Είναι αρκετά πιθανό η Microsoft να δυσκόλεψε τη διαδικασία αρχικά για να κρατήσει τους χρήστες στον Edge. Ούτως ή άλλως, οι περισσότεροι δεν θα καταλάβαιναν τι ακριβώς θα έπρεπε να κάνουν και ίσως τελικά να μην τους ένοιαζε αν οι σύνδεσμοι άνοιγαν με τον Edge. Παρ’ όλα αυτά, η σκληρή κριτική των χρηστών και άλλων εταιρειών (συμπεριλαμβανομένων των Mozilla και Google) προς τη Microsoft την ανάγκασε να φέρει την παραπάνω λύση.