Η Microsoft θα προσθέσει κάποιες προειδοποιήσεις σε χρήστες που έχουν μη συμβατό hardware στον υπολογιστή τους.

Η Microsoft δοκιμάζει αυτή την περίοδο δύο νέες μεθόδους για να προειδοποιήσει τους χρήστες των Windows 11 ότι έχουν εγκαταστήσει το λειτουργικό σύστημα σε μη υποστηριζόμενο υλικό. Στις πιο πρόσφατες δοκιμαστικές εκδόσεις των Windows 11, ένα νέο υδατογράφημα εμφανίστηκε στο wallpaper της επιφάνειας εργασίας, μαζί με μια παρόμοια προειδοποίηση μέσα στις Ρυθμίσεις.

Εάν η δοκιμαστική έκδοση εκτελείται σε μη υποστηριζόμενο hardware, το υδατογράφημα της επιφάνειας εργασίας γράφει πως «δεν πληρούνται οι απαιτήσεις συστήματος». Είναι παρόμοιο με το υδατογράφημα που εμφανίζεται στην περίπτωση που κάποιος δεν έχει ενεργοποιήσει το λειτουργικό σύστημα. Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν η Microsoft σκοπεύει να ενεργοποιήσει ευρέως αυτήν την προειδοποίηση στην επιφάνεια εργασίας. Η εταιρεία αποκάλυψε πρόσφατα ότι θα δοκιμάσει νέες προσθήκες στα Windows 11 που ενδέχεται τελικά να μην κυκλοφορήσουν. Ωστόσο, αυτές οι νέες προειδοποιήσεις αποτελούν ένδειξη ότι η Microsoft θέλει να τροποποιήσει τον τρόπο εμφάνισης των Windows 11 σε μη υποστηριζόμενους υπολογιστές.

Οι ελάχιστες απαιτήσεις υλικού της Microsoft για τα Windows 11 ήταν αμφιλεγόμενες, ιδιαίτερα καθώς το λειτουργικό σύστημα υποστηρίζει επίσημα μόνο επεξεργαστές Intel 8ης γενιάς Coffee Lake και AMD Zen+, Zen 2 κι άνω. Αυτή η κίνηση άφησε πίσω εκατομμύρια υπολογιστές, αλλά υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να παρακάμψει κάποιος αυτόν τον περιορισμό και να εγκαταστήσει τα Windows 11. Τώρα οποιοσδήποτε έχει χρησιμοποιήσει αυτήν τη λύση μπορεί να αρχίσει να βλέπει αυτές τις προειδοποιήσεις σε μελλοντικές ενημερώσεις στα Windows 11.

Η Microsoft είχε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν παρόμοιες προειδοποιήσεις στις μη ενεργοποιημένες εκδόσεις των Windows και περιορίζει την τροποποίηση λειτουργιών όπως το Dark Mode, τις Ρυθμίσεις Εξατομίκευσης και τα Θέματα, μέχρι το λειτουργικό να ενεργοποιηθεί πλήρως. Αυτή τη φορά, η Microsoft δεν φαίνεται να πειραματίζεται με περιορισμούς δυνατοτήτων και οι προειδοποιήσεις είναι μέχρι στιγμής σχεδόν ανεπαίσθητες.

  • Like 1
  • Thanks 1