Πριν λίγες μέρες η Microsoft ξεκίνησε τη διανομή της αναβάθμισης Windows Phone 8.1/ Lumia Cyan σε smartphones με λειτουργικό σύστημα Windows Phone 8. Από τα πρώτα smartphones που ξεκίνησαν να αναβαθμίζονται ήταν τα Lumia 625 και 925 σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μαθαίνουμε ότι σταδιακά, όλες οι συσκευές Lumia ξεκίνησαν να αναβαθμίζονται στο νεότερο λογισμικό της Microsoft, Windows Phone 8.1/ Lumia Cyan. Τα Windows Phone 8.1 φέρνουν αρκετά νέα χαρακτηριστικά, όπως το Action Center, τη ψηφιακή βοηθό Cortana, τη δυνατότητα χρήσης ταπετσαρίας στα Live Tiles κ.ά.

 

Η αναβάθμιση Lumia Cyan βελτιώνει τις εφαρμογές Nokia Camera, Creative Studio και Storyteller, προσφέρει νέες δυνατότητες ρύθμισης της απεικόνισης στην οθόνη (π.χ το εύρος της φωτεινότητας για τα επίπεδα High, Mediuam, Low) ενώ αναβαθμίζει τους χάρτες στα Lumia 520, 525, 620 και 720 στη σουίτα Here Drive+. Τα Nokia Lumia 1520 και Icon επίσης αναβαθμίζονται στο τομέα της ποιότητας ήχου και στο λογισμικό της κάμερας -νέα δυνατότητα εξαγωγής αρχείων σε RAW DNG- ενώ αποκτούν δυνατότητα Screen Share.

 

https://www.youtube.com/watch?v=GceaQE12dGk

 

Πάντως η διανομή του Lumia Cyan και η αναβάθμιση για τους χρήστες smartphones με Windows Phone 8.1 Preview for Developers σταμάτησε προσωρινά, ωσότου η Microsoft διορθώσει κάποιο πρόβλημα. Ορισμένοι χρήστες που είχαν την έκδοση για developers των Windows Phone 8.1 και χρησιμοποιούσαν κρυπτογράφηση Bitlocker αντιμετώπισαν πρόβλημα με την αναβάθμιση, η οποία αχρηστεύει τα τηλέφωνα τους. Το πρόβλημα διορθώνεται με τη χρήση του Nokia Software Recovery Tool, το οποίο επαναφέρει το κινητό στο εργοστασιακό λογισμικό.

 

Σε κάθε περίπτωση, όσοι θέλουν να αναβαθμίσουν σε Windows Phone 8.1/ Lumia Cyan, η Microsoft προτείνει το "downgrade" των κινητών σε Windows Phone 8, όσων έχουν δηλαδή εγκατεστημένη την έκδοση Windows Phone 8.1 Preview for Developers προτού προχωρήσουν στην αναβάθμιση με το Lumia Cyan. Πάντως από εχθές η Microsoft ξεκίνησε τη διανομή της έκδοσης 12400 για τα Windows Phone 8.1 Developers Preview (από το build 12397) και η οποία έχει μέγεθος 21MB. Άγνωστες οι βελτιώσεις που φέρνει.

 

Link.png Site: GSMArena

Link.png Site: WPCentral