Η μεγάλη έξοδος δημοφιλών εφαρμογών από την έκδοση 8.x των Windows Phone συνεχίζεται και έτσι μετά από το Skype της ίδιας της Microsoft, σειρά έχει το Messenger του Facebook.

Με e-mail που έχει ξεκινήσει να στέλνει το Facebook σε χρήστες του Messenger που χρησιμοποιούν κάποια συσκευή με την έκδοση 8.0 ή 8.1 της πλατφόρμας των Windows Phone, γίνεται ενημέρωση ότι η υποστήριξη της εφαρμογής ολοκληρώνεται στο τέλος αυτού του μήνα. Αυτό σημαίνει ότι η λειτουργία της θα τερματιστεί, και δε θα είναι δυνατή η αποστολή και λήψη μηνυμάτων μέσω του Messenger. Η εναλλακτική που προτείνει το Facebook είναι η αναβάθμιση στην τελευταία έκδοση της κεντρικής του εφαρμογής.

 

Η απόφαση αυτή του Facebook θεωρείται αναμενόμενη από τη στιγμή που το μερίδιο των Windows Phone παγκοσμίως, έχει πέσει κάτω από το 1% ενώ η μεγάλη πλειοψηφία των συσκευών που είχαν κάποια από τις 8.x εκδόσεις, δεν έλαβε ποτέ την αναβάθμιση στα Windows 10 Mobile. Φυσικά η εξέλιξη αυτή δεν επηρεάζει σε τίποτα την έκδοση του Messenger για τα Windows 10 Mobile η οποία συνεχίζει να υποστηρίζεται από το Facebook αν και όχι με την ίδια συχνότητα σε σχέση με τις εκδόσεις για iOS και Android.

 

Link.png Site: PhoneArena