Η Microsoft ανακοίνωσε πριν λίγο την τρίτη διαθέσιμη αναβάθμιση για την πλατφόρμα των Windows Phone 8 η οποία έρχεται λίγο καιρό μετά την αναβάθμιση GDR 2.

Με την συγκεκριμένη αναβάθμιση, η Microsoft φέρνει στην πλατφόρμα των Windows Phone την υποστήριξη Full HD αναλύσεων αλλά και τετραπύρηνων επεξεργαστών, δύο χαρακτηριστικά που έχουμε δει εδώ και καιρό σε Android συσκευές αλλά όχι σε άλλες όπως για παράδειγμα το iOS.

 

Στο αναλυτικό της άρθρο στο επίσημο blog των Windows Phone, η Microsoft παραθέτει τα πλεονεκτήματα της νέας ανάλυσης όπως για παράδειγμα το μεγαλύτερο χώρο που παρέχει για περισσότερα live tiles αλλά και την υποστήριξη μεγαλύτερων οθονών με 5 ή 6 ίντσες. Συνολικά έως και 6 μικρά tiles μπορούν να "χωρέσουν" σε μια γραμμή και στα οποία ο χρήστης μπορεί να προσθέσει εφαρμογές ή ακόμα και επαφές για γρήγορη πρόσβαση.

 

Στην νέα αναβάθμιση, βλέπουμε και ένα νέο χαρακτηριστικό, το Driving Mode με το οποίο η πλατφόρμα ελαχιστοποιεί τις ειδοποιήσεις που λαμβάνει ο χρήστης στην οθόνη κλειδώματος μέχρι να παρκάρει με ασφάλεια το αυτοκίνητο του. Μάλιστα υπάρχει δυνατότητα για αυτόματη απάντηση σε γραπτά μηνύματα ή τηλεφωνικές κλήσεις που να ενημερώνουν ότι ο χρήστης οδηγεί και δεν είναι διαθέσιμος.

 

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά βλέπουμε ακόμα

  • Περισσότερα ringtones
  • Καλύτερο internet sharing
  • Καλύτερη διαχείριση ελεύθερου αποθηκευτικού χώρου
  • Δυνατότητα κλεισίματος των εφαρμογών από την οθόνη multitasking
  • Σύνδεση με ασύρματα δίκτυα κατά την αρχική ρύθμιση της συσκευής
  • Βελτιστοποιημένη συνδεσιμότητα με bluetooth συσκευές

2013-10-14_1641.jpg

 

Η πρώτη συσκευή που θα διαθέτει προεγκατεστημένη την τρίτη αναβάθμιση των Windows Phone 8 αναμένεται να είναι το Nokia Lumia 1520, το οποίο θα παρουσιαστεί στις 22 Οκτωβρίου όμως η Microsoft δίνει την ευκαιρία από σήμερα σε προγραμματιστές να εγκαταστήσουν μια δοκιμαστική έκδοση της αναβάθμισης μέσα από το πρόγραμμα Windows Phone Store developer.

 

Link.png Site: http://blogs.windows.com/windows_phone/b/windowsphone/archive/2013/10/14/announcing-our-third-windows-phone-8-update-plus-a-new-developer-preview-program.aspx[/url]']Windows Phone Blog