Ο Firefox browser της Mozilla κυκλοφορεί εδώ και χρόνια στο Android, ωστόσο απουσίαζε μέχρι σήμερα από το iOS. Έπειτα από μήνες δοκιμών της beta έκδοσης της εφαρμογής, ο Firefox κυκλοφόρησε για συσκευές με iOS.

Όσον αφορά τον λόγο για τον οποίο δεν είχε κυκλοφορήσει ήδη iOS έκδοση του Firefox, αιτία είναι το γεγονός ότι η Apple εγκρίνει third-party browsers στο App Store, μόνο εάν διαθέτουν τη μηχανή WebKit, η οποία είναι της Apple. Επομένως, η κυκλοφορία του για iOS ήταν αδύνατη, καθώς ο Firefox βασίζεται στη μηχανή Gecko της Mozilla.

 

Από ότι φαίνεται, η Mozilla υιοθέτησε το WebKit προκειμένου να μπορέσει να κυκλοφορήσει τον Firefox στο App Store, ο οποίος είναι συμβατός με συσκευές που έχουν εγκατεστημένη την έκδοση 8.2 (ή νεώτερη) του iOS. Ακόμη, ο Firefox έχει βελτιστοποιηθεί και για χρήση με το νεοαφιχθέν iPad Pro.

 

Όσον αφορά τις δυνατότητες, ο Firefox για iOS διαθέτει δυνατότητα ανώνυμης περιήγησης, τη λειτουργία Firefox Sync για συγχρονισμό μεταξύ υπολογιστών και φορητών συσκευών καθώς και visual tabs. Είναι ήδη διαθέσιμος, δωρεάν φυσικά, στο App Store.

 

gallery_363048_2550_136462.jpeg

 

File.png Download: ']Firefox για iOS | Android
Link.png Site: PhoneArena