Λίγες ημέρες πριν την επίσημη κυκλοφορία του, η Mozilla επέλεξε να σταματήσει την ανάπτυξη του Firefox browser για το μοντέρνο περιβάλλον (metro ui) των Windows 8.x.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Mozilla, Jonathan Nighingale, το ίδρυμα προχώρησε σε αυτή την απόφαση ύστερα από το αρκετά περιορισμένο ενδιαφέρον που υπήρξε κατά τη δοκιμαστική έκδοση χωρίς ποτέ να υπάρξουν περισσότεροι από 1000 ενεργοί χρήστες σε μία ημέρα εν αντιθέση με τα εκατομμύρια χρηστών της δοκιμαστικής έκδοσης για desktop.

 

Όπως δηλώνει στην ανακοίνωση στο επίσημο blog, η Mozilla «πρέπει να διαλέγει τις μάχες της και γι' αυτό το λόγο θα πρέπει να επικεντρωθεί σε σχέδια που έχουν το μεγαλύτερο αντίκτυπο για την αποστολή μας με βάση και την τεράστια δύναμη των ανταγωνιστών μας αναδιανέμοντας αντίστοιχα το εργατικό δυναμικό του ιδρύματος».

 

Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη έκδοση του Firefox συνάντησε αρκετές δυσκολίες και αναβολές πριν φτάσουμε στη σημερινή απόφαση με την πρώτη δοκιμαστική έκδοση να κυκλοφορεί το Φεβρουάριο του 2013 ένα χρόνο μετά την αρχική ανακοίνωση, με την τελική έκδοση να παίρνει αρκετές αναβολές. Η τελευταία ημερομηνία κυκλοφορίας που είχε γνωστοποιηθεί ήταν η 18η Μαρτίου όταν και θα ενσωματωνόταν στην επόμενη επίσημη έκδοση του Firefox για desktop.

 

Η Mozilla πάντως διατηρεί ενεργό τον κώδικα για τη συγκεκριμένη έκδοση και τίποτα δεν αποκλείει την αλλαγή σχεδίων του ιδρύματος αν η βάση χρηστών γίνει μεγαλύτερη.

 

Link.png Site: https://blog.mozilla.org/futurereleases/2014/03/14/metro/[/url]']Mozilla Blog