Ο Mozilla Firefox browser είναι από σήμερα διαθέσιμος σε περισσότερες Android συσκευές, χάρις την υποστήριξη επεξεργαστών ARMv6 με αρκετούς προγραμματιστές να υπολογίζουν ότι θα υποστηρίζονται περίπου 250 εκατομμύρια επιπλέον smartphones.

Μέχρι σήμερα ο Firefox για Android υποστήριζε μόνο συσκευές με το λογισμικό του Android 2.2 και με ARMv7 επεξεργαστές. Πλέον η λίστα των συμβατών συσκευών μεγαλώνει θεαματικά, με πολύ περισσότερες συσκευές να προστίθενται σε αυτή όπως για παράδειγμα το HTC Cha Cha και το Samsung Galaxy Ace.

 

Η Mozilla παρουσιάζει επίσης την ενσώματωση της τεχολογίας TraceBack, η οποία επιτρέπει τους χρήστες του Android με δυσκολίες όρασης να κάνουν περιήγηση στο Internet με την οθόνη ανάγνωσης χωρίς καμία επιπλέον ρύθμιση . Ακόμη οι δυνατότητες Explore by Touch αλλά και Gesture Navigation οι οποίες ενσωματώθηκαν πρόσφατα στο λογισμικό υποστηρίζονται απροβλημάτιστα και από τη νέα έκδοση του Firefox. Όλες αυτές οι νέες λειτουργίες συνεργάζονται έτσι ώστε να κάνουν το browsing μια πιο εύκολη εμπειρία για τα άτομα με προβλήματα όρασης αξιοποιώντας τις φωνητικές οδηγίες, ήχους αλλά και δονήσεις.

 

Η τελευταία έκδοση του Firefox που περιλαμβάνει όλες αυτές τις νέες αλλαγές είναι διαθέσιμη για κατέβασμα στην Android συσκευή σας μέσα από το Play Store.

 

Link.png Site: Techradar.com