Οι περισσότεροι browsers έχουν σταματήσει να υποστηρίζουν τα Windows XP και Windows Vista, αλλά όχι και ο Firefox. Ως σήμερα, η τελευταία έκδοση του Firefox λειτουργεί κανονικά σε παλαιούς υπολογιστές.

Παρόλα αυτά, ακόμα και στον… Mozilla έχουν όρια, και έτσι, σκοπεύουν να σταματήσουν να υποστηρίζουν τα δύο παλαιά λειτουργικά συστήματα της Microsoft από τον Σεπτέμβριο του 2017. Η Mozilla θα ξεκινήσει τη διαδικασία μετακινώντας τους χρήστες των συγκεκριμένων λειτουργικών συστημάτων στην Extended Support Release τον Μάρτιο του 2017, περιορίζοντας τους σε feature updates που θα λαμβάνουν καθυστερημένα σε σχέση με την κανονική διαδικασία.

 

Αν και η εταιρεία σκοπεύει να αποκαλύψει μία τελευταία ημερομηνία υποστήριξης στα μέσα της νέας χρονιάς, ουσιαστικά θα κόψει τον ομφάλιο λώρο τον Σεπτέμβριο, όταν και θα σταματήσει να προσφέρει security updates. Αυτό δεν σημαίνει βεβαίως ότι ο Firefox θα σταματήσει να λειτουργεί στα XP ή στα Vista τον Σεπτέμβριο, ωστόσο χωρίς υποστήριξη στον τομέα της ασφάλειας, οι συγκεκριμένοι υπολογιστές θα είναι ευάλωτοι σε επιθέσεις και malware κάθε είδους.

 

Πρόκειται για ζήτημα κρίσιμης σημασίας αν δεν είχατε τη δυνατότητα ή την ευκαιρία να αναβαθμίσετε σε ένα τελευταίας γενιάς λειτουργικό σύστημα ή χρησιμοποιείτε ένα τέτοιο υπολογιστή στη δουλειά.

 

Link.png Site: Engadget