Ο οργανισμός Mozilla διέθεσε πρόσφατα την έκδοση 65 του Firefox για Windows, Mac και Linux με δύο νέα βασικά χαρακτηριστικά καθώς και άλλες βελτιώσεις και προσθήκες.

Η νέα έκδοση του δημοφιλούς browser υποστηρίζει τώρα το format WebP της Google για εικόνες καθώς και τον video codec AV1 ενώ το νέο περιβάλλον εργασίας καθιστά απλούστερες και περισσότερο κατανοητές τις λειτουργίες και τις επιλογές του χρήστη για να προστατεύσει την ιδιωτικότητα του κατά την περιήγηση του στον Ιστό.

Όπως αναφέραμε τα δύο νέα χαρακτηριστικά είναι η υποστήριξη του format WebP και του video codec AV1, που αποτελούν υψηλής ποιότητας τεχνολογίες συμπίεσης εικόνας και βίντεο και αποσκοπούν στην μείωση της χρήσης του bandwidth για να επιταχυνθεί η διαδικασία «φόρτωσης» των ιστοσελίδων. Εκτός από την υποστήριξη των δύο παραπάνω τεχνολογιών, ο οργανισμός Mozilla βελτίωσε και τη λειτουργία Enhanced Tracking Protection.

Η λειτουργία Enhanced Tracking Protection, γνωστή και ως Content blocking (Φραγή περιεχομένου), βελτιώθηκε τόσο από άποψη εμφάνισης όσο και από άποψη λειτουργικότητας (στο πάνελ με τις ρυθμίσεις) με τον Firefox να "εξηγεί" με απλούστερο και περισσότερο κατανοητό τρόπο στους χρήστες κάθε επιλογή ή δυνατότητα σχετική με το «blocking» ή τον αποκλεισμό των ιχνηλατών (trackers).

Firefox1.jpg.0946b970cd0a28fe0dc7d6a6acb27ef2.jpg

Στο μενού με τις «Επιλογές» και στην ενότητα «Απόρρητο & Ασφάλεια» υπάρχουν τρεις πια επιλογές για την «Φραγή περιεχομένου», η «Τυπική» (αποκλείει μόνο γνωστούς ιχνηλάτες στα ιδιωτικά παράθυρα), η «Αυστηρή» (αποκλείει όλους τους ιχνηλάτες που ανιχνεύονται, ωστόσο μερικές ιστοσελίδες ενδέχεται να δυσλειτουργούν) και η «Προσαρμοσμένη» (ο χρήστης επιλέγει αν θα αποκλείονται ιχνηλάτες και cookies κ.ά).

The Verge

  • Like 2
  • Thanks 1