Μια νέα έρευνα από μια εταιρεία ασφαλείας αναφέρει ότι η δοκιμαστική έκδοση του Internet Explorer 9 παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια απέναντι σε malwares και άλλου είδους κακόβουλου λογισμικού σε σχέση με παλαιοτερες εκδόσεις του δημοφιλούς φυλλομετρητή, όπως αυτές του Internet Explorer 6, 7, και 8.

 

Ωστόσο εκπρόσωπος της Microsoft ο Dave Forstrom επισημαίνει, ότι μέχρι στιγμής η εταιρεία δεν έχει αντιμετωπίσει επιθέσεις τέτοιου είδους, που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την ευπάθεια που παρουσιάζουν οι παλαιότερες εκδόσεις. Αν και η εταιρεία είχε κυκλοφορήσει πλήθος ενημερώσεων για να καλύψουν αυτή την ευπαθεια, ωστόσο φαίνεται ότι οι ενημερώσεις αυτές δεν ήταν τόσο αποτελεσματικές. Μάλιστα η Microsoft προτείνει την δωρεάν χρήση του Enhanced Mitigation Experience Toolkit που προσφέρει.

 

Εντωμεταξύ η NSS Labs μέσω πειραμάτων ανακάλυψε ότι η δοκιμαστική έκδοση του Internet Explorer 9 αντιμετώπισε με επιτυχία το 99% αυτών των απειλών. Το συμπέρασμα αυτών των πειραμάτων ήταν ότι ο Internet Explorer 9 είναι ο πιο ασφαλής browser που μπορεί να αντιμετωπίσει ικανοποιητικά πολλά malwares και άλλου είδους απειλές, ενώ ακολουθεί ο Mozilla Firefox 3.6 με ένα ποσοστό 19%.

 

Link.png Site: Yahoo News